Kiteboard sporunun dünya devleri Akyaka'da yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Kiteboard sporunun dünya devleri Akyakada yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 16:07

Kiteboard sporunun dünya devleri Akyaka'da yarışacak

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nin 5-8 Ekim tarihleri arasında 2017 Dünya Kiteboard Ligi'nin Türkiye ayağına evsahipliği yapacağı bildirildi.

Dünya çapında spor organizasyonlarına imza atan Race Marketing & Management tarafından "WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka" adıyla düzenlenen kiteboard şampiyonasında 19 ülkeden 40 sporcu mücadele edecek. Volkswagen Amarok'un ana sponsorluğundaki şampiyonada, dereceye giren sporculara kiteboard branşının en yüksek para ödülü verilecek. Sporseverler ise organizasyonu dört gün boyunca internet üzerinden canlı olarak izleyebilecek.

KİTEBOARD'UN DÜNYA ŞAMPİYONLARI YARIŞACAk

Gün boyu karaya doğru esen rüzgarları ve sığ denizi ile kiteboard sporu için ideal şartlar sunan Akyaka'nın en güzel sahillerinden Çınarlı Plajı'nda, gerçekleştirilecek şampiyonada dünyanın en ünlü profesyonel sporcuları yarışacak. Akyaka'da yarışacak sporcular arasında 5 kez dünya şampiyonu Aaron Hadlow, 2 kez dünya şampiyonu Youri Zoon, 2013 dünya şampiyonu Alex Pastor, 2015 dünya şampiyonu Liam Whaley ve 2016 dünya şampiyonu Carlos Mario da yer alıyor.

Şampiyonanın kadın kiteboard sporcuları arasında ise 2'şer kez dünya şampiyonu Bruna Kajiya ve Rita Arnaus ile 3 kez ulusal şampiyon olan Hannah Wihiteley'in 2016 dünya üçüncüsü Annabel Van Westerop ve ulusal şampiyon Paula Novotna bulunuyor.

AKYAKA DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA

Race Marketing & Management'in kurucusu Selim Kemahlı, WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka'da bir hedeflerinin de Türkiye Kiteboard Şampiyonası'na da defalarca evsahipliği yapmış Akyaka'yı dünya markası yapmak olduğunu kaydetti. Kemahlı, dünya sosyal medyasında milyonlarca iletişim ve gönderi etkileşimine yol açan Dünya Kiteboard Ligi Türkiye Ayağı'nı 5 yıl boyunca geliştirerek sürdüreceklerini ve Akyaka'yı bütün dünyaya tanıtacaklarını belirttti.

Organizasyonun hayata geçirilmesinde gerek Türkiye Yelken Federasyonu gerekse Muğla Valiliği'nden büyük destek gördüklerini belirten Kemahlı, Federasyon Başkanı Özlem Akdurak ve Vali Esengül Civelek'e destekleri nedeniyle teşekkür etti.

SU SPORLARININ YÜKSELEN YILDIZI

Rüzgar sörfünü andıran, ancak yelken yerine 'kite' adı verilen paraşütle yapılan ve rüzgar kontrolüne dayalı bir spor olan kiteboard, dünyanın en popüler su sporları arasında yer alıyor. İzleyicide heyacan yaratan ve sporcuların sınırları zorlayan hareketleriyle beğeni kazanan kiteboard,Türkiye'de de hızla yaygınlık kazanıyor.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!