‘Kite’ seks gibi vücudu ve beyni rahatlatıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Kite’ seks gibi vücudu ve beyni rahatlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

2010 Kiteboard Dünya Şampiyonu Fransız Antoine Auriol (26) tam bir spor tutkunu. Tabii ki iyi bir fiziğe sahip, sahilde üstsüz dolaştığında bakmayan yok. Zaten o da bunu modellikle değerlendiriyor, dünya markalarının yüzü olarak çalışıyor. Türkiye’ye yeni gelen bir Fransız gözlük markası vasıtasıyla Bodrum’da buluştuk

Haberin Devamı

- Kiteboard merakınız nasıl başladı?
- Fransa’nın kuzeyinde doğdum. Babam Fransız, annem Alman. Doğduğum yerde deniz yoktu. 10 yaşında babamın işi sayesinde İngiltere’ye taşındık. Büyük abim sayesinde bu sporla tanıştım. Önce jimnastiğe başladım ama zamanla kiteboard’dan daha çok zevk almaya başladım. Özgürlüğü, rüzgâr ve denizle bir armoni içinde yaşamak bana çok iyi geldi. Vücudunuzdaki her kas çalışırken, doğanın rahatlığıyla zihniniz de berraklaşıyor.
- Bu sporun en zor yanı ne?
- Rüzgârın kuvvetli olduğu zamanlar ciddi şekilde zarar görebilirsiniz. Önemli olan iyi konsantre olmak. Mesela çok yorulduğum bir gün, rüzgârın oyunuyla ayağımı kırdım. O yüzden kiteboard’ı okuluna giderek öğrenmenizde fayda var.
- Peki yakışıklı olmanın bu sporda isminizi duyurmaya etkisi var mı?
- Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, yakışıklılık tabii avantaj sağlıyor. Ama yakışıklı ve vücudu güzel bir adam olarak değil, iyi bir sörf sporcusu olarak anılmayı isterim.
- Peki o zaman neden modellik yapıyorsunuz?
- Beş yıl önce ilk menajerim beni başka bir acenteyle tanıştırdı. Bir gün “Çabuk Türkiye’ye gel” diye aradılar. İlk çekimlerimi Nihat Odabaşı yapmıştı. Kendimi bir model olarak adlandırmıyorum. Havaalanında resmimi görmek çok güzel ama hayatımı basit yaşamak, beş saat sörf yapmak her şeyden daha güzel. Bence markalarla çalışmamın nedeni de ünlü bir sörfçü olmam.

Haberin Devamı

KARNIMI BEĞENİYORUM

- Peki çirkin bir adam olsanız da Vuarnet markasının yüzü olabilir miydiniz?
- Tabii olamazdım (Gülüyor). Ne diyeyim şükürler olsun, güzel bir hayatım var!
- Modellik mi spor mu daha çok para kazandırıyor?
- Tabii modellik... Kazandıklarımı da kendime daha iyi bir hayat kurmak için harcıyorum.
- Nasıl kadınlar ilginizi çekiyor?
- Belli bir tipim yok. Önemli olan aldığım elektrik. Kadınları tavlama konusunda da herhangi bir strateji uygulamıyorum. Kendim gibi rahat ve korkusuz olmayı seviyorum. Sürekli seyahat ettiğim için ciddi bir ilişkim yok.
- Fransızların çok iyi öpüştüğü söylenir... Doğru mu?
- Bunu kızlara sormak lazım, yorum yapmam zor (Gülüyor).
- Kiteboard ve seks arasında benzer yanlar var mı?
- Bu spor vücudu ve beyni rahatlatıyor. Sekste aynı şekilde... Tenimden çok hoşnutum. Bu sayede, karşı tarafa da bu rahatlığı yaşatıyorum.
-  Arzu nesnesi gibi görünmek rahatsız ediyor mu?
- Hiç çırılçıplak soyunmadım. İlgimi çeken şeyleri yapmayı seviyorum. Tabii estetik bir işse soyunabilirim de.
- Kadınlar en çok nerenizi beğeniyor?
- Bazıları suratıma, bazıları vücuduma hayran... Bence karın kaslarım güzel!
- Sizi ilk kez tanıyacak birine kendinizi nasıl anlatırsınız?
- Gülmeyi çok seven, kendi halinde, denizi seven ve hayatında çok karmaşa olmasını istemeyen bir adam. Aynı zamanda meraklı bir insanım. Gittiğim ülkelerden yeni şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor.
- Türkiye’den ne öğrendiniz?
- (Türkçe saymaya başlıyor) Bir, iki, üç, dört...

ALBÜM GELİYOR

Haberin Devamı

Kiteboard üç farklı sporun birleşimi. Dağdan paraşütle atlama, sörf ve rüzgâr sörfü. Zevk ve eğlence için 70 yaşında bile yapabilirsiniz. Ancak profesyonel olarak hedefim 35 yaşına kadar yapmak. Sonra da bu sporu geliştirmek için çalışacağım. Piyano ve gitar çalıyorum. Birkaç bestem ve 12 şarkı sözüm var. Şarkı söylemeyi de çok seviyorum. İnternette yayınlıyorum, yakında albüm projem olacak.

ÖZEL BİR GÖZLÜK

Fransa’nın ünlü gözlük markası Vuarnet’le menajerim sayesinde tanıştım. Sürekli güneş altında ve denizdeyim. Bu gözlükler bana çok avantaj sağladı. Koleksiyonda Klasik, Liberty Extrem ve Dinamik modelleri var... Markanın reklam filmi ve afişlerinde olacağım. Sörf yapanlar için özel bir gözlük tasarımım da olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!