Kitapları yanan çocuğa Valilik desteği

Güncelleme Tarihi:

Kitapları yanan çocuğa Valilik desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 10:53

Evde çıkan yangında, kitapları hasar gören ve bunun üzerine gözyaşlarına hakim olamayan ilkokul öğrencisi Fırat Atmaca'ya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla Eskişehir Valiliği sahip çıktı.

Haberin Devamı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yangının çıktığı eve giderek ilkokul öğrencisi Fırat Atmaca'ya yeni kitaplarını ve kırtasiye malzemelerini hediye etti.

Tuna, Fırat'ın yangında kitaplarının ve defterlerinin zarar gördüğünü belirtti. Ailenin yangında meydana gelen zararının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılanacağını anlatan Tuna, şöyle konuştu:
"Cana herhangi bir şey gelmemesi sevindirici olan bir gelişme oldu. Eskişehir'de olduğu gibi memleketimizin her tarafında zor şartlar altında yaşamaya çalışan, geçimini sağlayan insanlar var. Başka yörelerden gelmiş, buraları kendilerine yurt edinmiş çeşitli alanlarda iş yapmaya çalışanlar var. Burada herkese görev düşüyor. Okullardaki müdürler, yöneticiler ve öğretmenlerin ailelerin durumunu yakından bilmeleri lazım. Okul yöneticileri, çocuklara soracaklar 'annen, baban ne iş yapıyor?', 'Seninle ilgileniyor mu?', 'İhtiyaçları var mı?'. Varsa onlardan aldıkları bilgi tespit ettikleri bir şeyi hemen gereken ilgili yerlere bildirmeleri önemli. Toplum olarak hepimize görev düşüyor."

Fevziçakmak Mahallesi Ertorun Sokak'ta Şerafettin Atmaca'ya ait evde, önceki gün henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıkmıştı. Kitaplarının yandığını gören ilkokul öğrencisi Fırat Atmaca, gözyaşlarını tutamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!