Kitaplara sığmaz

Güncelleme Tarihi:

Kitaplara sığmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 00:00

Kıbrıs davası ve Türk ulusunun efsanevi liderlerinden Rauf Denktaş, ölümünün birinci yıldönümünde Lefkoşa’daki mezarı başında anıldı.

Haberin Devamı

Devlet erkanının ve yüzlerce vatandaşın katıldığı törende KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Denktaş’ı anlatmanın kitaplara sığmayacağını belirterek, “Türklük şuuru yüksek, Türkiye’ye yürekten bağlı Kıbrıs Türklerini dağılmakta olan bir toplumdan alıp devlet sahibi yapan bir halk haline getirdi. Rahat uyu liderimiz” dedi.

DENKTAŞ MEZARI BAŞINDA ANILDI / FOTO GALERİ

ASLA TAVİZ YOK

Denktaş’ı anma törenleri, kurucusu olduğu Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) Lefkoşa’daki anıtının bulunduğu parktaki mezarında başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Eroğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Türk milletinin, Kıbrıs Türklüğü’nün, bir milli kahramanının, eşine az rastlanır bir direnişçi, diplomat, devlet adamı olan KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın birinci ölüm yıldönümü dolayısı ile kabri başında toplanmış bulunuyoruz. Bana, ‘Devlete, egemenliğe, halka, sahip çık’ dedi. Sözümde duruyorum; duracağım. Kıbrıs Türk halkını asla devlet sahibi egemen bir halk noktasından geriye düşürmeyecek, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden asla taviz vermeyeceğim.”          

Haberin Devamı

Denktaş’ın mezarı başındaki tören, eşi Aydın Denktaş başta olmak üzere, sivil ve asker devlet erkanının mezara çelenk koyması ve anı defterine Denktaş’la ilgili övgü dolu sözlerin yazılmasının ardından sona erdi. Törende vatandaşlar, “Babatürk Denktaş Yolumuzdan Ayrılmayacağız” yazılı pankartlar taşıdı.

Tarihte müstesna

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Denktaş’ın ölüm yıldönümü nedeniyle şu bildiriyi yayımladı: “Kıbrıs Türkleri’nin Ada üzerindeki eşit siyasi haklarını ve kurucu iradelerini varlığında sembolleştiren KKTC’yi halkına armağan eden Sayın Denktaş, tüm dünyada takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla tarihteki müstesna yerini her zaman muhafaza edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!