Kitaplar Öğrencilerin Ayağına Gidecek

Güncelleme Tarihi:

Kitaplar Öğrencilerin Ayağına Gidecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2016 15:49

Tekkeköy’de, 1 Kitap 1 Hayat projesi ile kitaplar öğrencilerin ayağına gidiyor.
Tekkeköy Kaymakamlığı, Tekkeköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde kırsal mahallelerdeki öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumak istedikleri kitaplara ulaşabilirlik sağlamak maksadı ile 1 Kitap 1 Hayat projesi kapsamında gezici kütüphane ve kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan proje kapsamında kütüphane envanterinde bulunan kitaplar bir araca yüklenerek kırsal mahallelerdeki öğrencilerin okuması için onlara ödünç verilecek ve kitaplar İlçe Halk Kütüphanesi personeli tarafından belirli aralıklarla değiştirilecek. Ayrıca ilçede başlatılan kitap bağışı kampanyası kapsamında toplanan kitaplar kırsal mahallelerdeki öğrencilerin olacak. Öğrencileri kitap okumaya sevk etmek, okuma alışkanlığını artırmak için Tekkeköy Belediyesi tarafından öğrencilere kitapların yanında çeşitli eğitim öğretim araçları, not defteri, kalem, silgi gibi çeşitli hediyelerde verilecek.
"CEHALET YENİLMESİ GEREKEN EN BÜYÜK DÜŞMANDIR"
Kırsal mahallelerdeki öğrencilerin ulaşım sorunları ve uzaklık gibi çeşitli nedenlerden dolayı İlçe Halk kütüphanesinden yeteri kadar istifade edemediklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, şunları söyledi:
"İlçemiz çok geniş bir coğrafyaya sahip. Kırsal mahallelerimiz ilçe merkezine yaklaşık yarım saat uzaklıkta. Buralarda bulunan ve köy okulu diye adlandırılan okullarda okuyan öğrencilerimiz merkezdeki öğrencilerimize oranla daha mağdur durumda. Öğrenciler kitap okumak, ödünç kitap almak ve araştırma yapmak için ilçe halk kütüphanesine belki ayda bir defa ancak gelebiliyorlar. İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Cengiz Korkmaz ile yaptığım bir sohbette kırsal mahallelerdeki çocukların durumunu anlattı. Öğrenciler ödünç kitap almaktan çekiniyorlarmış. Bizim evimiz çok uzakta ödünç kitap alırsak geri getiremeyiz demişler. Arkadaşımız çok etkilenmiş ve durumu bana anlatınca bende çok etkilendim. Sonra bir proje yaptığını anlattı. Projesini çok beğendik ve projeyi biraz daha değiştirip geliştirdik. İlçe halk kütüphanesindeki kitaplar bir araca yüklenerek tek tek kırsal mahallelerdeki okullar gezilecek. Oradaki öğrencilerin okumak istedikleri kitap ayağına gelmiş olacak. İlçe Halk Kütüphanesi envanterindeki kitapların yetkili tarafından ödünç verilmesinin yanında ilçemizde başlatmış olduğumuz kampanya kapsamında toplanan kitaplar öğrencilere verilecek. Öğrencileri okumaya sevk etmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak maksadıyla hazırlamış olduğumuz çeşitli hediyeleri kitapların yanında öğrencilerimize vereceğiz. Cehalet yenilmesi gereken en büyük düşmandır. 1 kitap 1 hayat adlı projemiz ile öğrencilerimizin okuyacakları her yeni kitap ile yepyeni bir dünya, yepyeni bir hayata başlangıç olacaktır."
İLK KİTAP BAĞIŞI TOGAR’DAN
Kırsal mahallelerdeki öğrencilere ulaştırılmak üzere ilk kitap bağışını Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yaptı. Başkan Togar, 1 Kitap 1 Hayat kampanyası kapsamında kırsal mahallelerdeki öğrencilere ulaştırılmak üzere beş yüz kitap bağışı yaparak kampanyanın da startını verdi.
"BAŞKANIMIZ PROJEMİZE SAHİP ÇIKTI"
Kırsal mahallelerdeki öğrenciler için çok büyük bir hizmete imza atacaklarını ifade eden Tekkeköy Halk Kütüphanesi Sorumlusu Cengiz Korkmaz, şunları söyledi:
"Uzaklardaki öğrenciler kütüphaneden merkez mahallelerdeki öğrenciler gibi yeterince istifade edemiyor ödünç kitap alamıyor. Öğrencilere nasıl yardımcı olurum diye araştırma yapmaya başladım ve geçmiş yıllarda ülkenin dört bir yanında uygulanmış gezici kütüphane uygulamalarını gördüm. Bu konuyu başkanımız ile paylaştım ve başkanımız sağolsun projemize sahip çıktı. Şimdi kütüphanemizdeki kitapları bir araca yükleyip tek tek kırsal mahalle okullarını gezip öğrencileri kitapla buluşturacağım. İstedikleri kitapları alıp okuma imkanı ayaklarına gelmiş bir fırsat olacak. Ayrıca ilçe genelinde başlattığımız kitap toplama kampanyasında toplanan kitapları ve belediye tarafından hazırlanan hediyeleri öğrencilere vereceğiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!