Kitap yolunda kitapları kapıştılar

Güncelleme Tarihi:

Kitap yolunda kitapları kapıştılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 11:41

Kitap yolunda kitapları kapıştılar

Haberin Devamı


MERSİN Yazarlar Derneği'nin Şiir Festivali kapsamında düzenlenen 'Kitap Yolu' projesine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, ücretsiz kitaplardan alabilmek için  birbiri ile yarıştı.
Etkinlik merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Ayvagediği Mahallesi'nde gerçekleşti. 'Şiir Festivali' etkinlikleri içerisinde yer alan '15 Metrelik Kitap Yolu' açılışını Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Ayvagediği Mahalle Muhtarı Halil Aksay, şair ve yazarlar yaptı. Açılışa katılan yüzlerce vatandaş açılış sonrası ücretsiz hediye edilen kitapları yoldan tek tek topladı. Yaklaşık bir dakika içerisinde binlerce kitabın tükenmesi görsel olarak ilgi çekerken, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Aydın, hedeflerinin gelecek kitap yolunu 30 metreye çıkarmayı düşündüklerini ve her kitap yolu etkinliğinde hedeflerini daha da büyüterek Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olmayı istediklerini söyledi.
Toroslar Belediye Başkanı Tuna ise bilgiyi en doğru ve en iyi paylaşmak için eldeki en iyi argümanın kitap olduğunu belirterek gençlere şöyle seslendi:
"Bu kitapları özellikle belediyemizin teminatı olan gençler olarak sizler hem tatilinizi yapın hem kitap okuyun. Bu kitaplar sizlere dağıtılırken okuduğunuz kitabı arkadaşınızla takas edeceksiniz ve herkes kitap okumuş olacak. Bu kitap yolu aynı zamanda bilgi yolu bu kitaplarda milyonlarla bilgi var. Dolayısıyla bu kitaplardan en iyi faydayı alacağınıza inanıyor."
15 Metrelik Kitap Yolu'nun açılışının ardından şiir sergisi gezildi. Ardından şairlerin şiir dinletisi, ozanların türküleri ve Türk Halk Müziği sanatçısı Aybüke Ayberk'in birbirinden güzel türkülerini dinleyen vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

MERSİN, (DHA)-

FOTOĞRAF)(GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!