Kitap yazıyorum yer yerinden oynayacak

Güncelleme Tarihi:

Kitap yazıyorum yer yerinden oynayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 00:00

YÜZME Federasyonu, Derya Büyükuncu’nun geçtiğimiz hafta Kelebek’te çıkan röportajında maaşının yarıya indirilmesiyle ilgili soruya “Delikanlı olsalar bütün maaşı keserlerdi” açıklaması üzerine, milli yüzücünün sözleşmesini feshederek, disiplin kuruluna sevk etti.

Haberin Devamı

Önceki akşam CNN Türk’te yayınlanan “Bu Gece” programına konuk olan Büyükuncu, şunları söyledi: “7-8 aydır maaş alıyordum, ondan önce hiç maaş almadım zaten. Şimdi maaşımı askıya almışlar. Buna, katıldığım dans yarışması yüzünden yarış kaçırmam sebep gösterilmiş. Öyle bir şey yok. Benim bilgim olmadan kafalarına göre bana fazla yarış yazmışlar. Ben onlara bir yarışmada yüzeceğimi söylemiştim. Yüzdüm ve Türkiye’nin en iyi derecesini elde ettim. 30 senedir yanımda kimse yoktu. 2012 Olimpiyatları’na kadar yanımda olmasalar da olur. Beni, sözleşmemi feshederek korkutamazlar. Ben neler geçirmiş insanım. Ama herkes beklesin, öyle bir kitap yazacağım ki yer yerinden oynayacak. Üstelik isim vererek yazacağım.”

‘Derya’ları tüketemezsiniz

Yüzme Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Derya Büyükuncu’ya Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi Yılmaz Toköz sahip çıktı. Büyükuncu’nun, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük yüzücüsü olduğunu söyleyen Toköz, “Derya’ya son günlerde gerek medyada, gerek Galatasaray Kulübü’nde haksız, insafsız suçlama ve yakıştırmalarda bulunulmaktadır. Kendisine sorulmadan ve müdafaası alınmadan bu durum devam etmektedir. İstediğiniz kadar çamur atın ‘Derya’ları tüketemezsiniz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!