Yeni yılda yeni eserler

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda yeni eserler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 12:07

Nilüfer Belediyesi, Mitos Boyut Yayınları işbirliği ile yeni yılda da ‘Sahne Eseri Yazma’ yarışması düzenleyecek.

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesi, tiyatro yazarlığına teşvik amacıyla her yıl Mitos Boyut Yayınları işbirliği ile Sahne Eseri Yazma Yarışması düzenliyor. Yarışmanın bu yıl ki süreci de başladı. Yaşanan toplum meselelerini sahne fikrini merkeze alarak ve tiyatro estetiği içinde aktarmayı amaçlayan genç yazarları teşvik etmek, yerli tiyatro oyunu repertuvarını zenginleştirmek, edebiyatçıları, şairleri tiyatro oyunları yazmaya özendirmek amacıyla düzenlenen yarışma, 2019 yılı içinde sonuçlanacak. Organizasyon ve başvuru sürecinin sorumluluğunu Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun üstlendiği yarışmaya, 3 Mayıs 2019 saat 17.00’ye kadar başvuru yapılabilecek. Sonuçların 2019 yılının Ekim ayında açıklanacağı yarışmaya başvurular Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’ndeki Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’ne elden, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacak.
Dereceye giren oyunlar Mitos Boyut Tiyatro Yayınları tarafından basılacak. Konu kısıtlaması olmayan ve eserlerin Türkçe yazılması şartı bulunan yarışmaya adaylar en fazla bir eser ile başvurabilecekler. Yarışma oyunlarının, daha önce basılmamış ve sahnelenmemiş olması gerekiyor. Yarışma şartnamesine uygun olmayan ve belirtilen son teslim tarihinden sonra teslim edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Başvuru sahipleri, dereceye giren oyunlar üzerindeki basılı ve dijital tüm kullanım haklarını birinci baskı için Nilüfer Belediyesi ve Mitos Boyut Tiyatro Yayınları’na devrettiğini kabul etmiş olacak. Dereceye giren oyunlar Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından 3 yıl içinde sahnelenebilecek.

Yarışmada bu yıl birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 8 bin TL, üçüncülük ödülü 6 bin TL, Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü de 10 bin TL olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Yeni yılda yeni eserler

Başvuru formu ve şartname için: http://www.nilufer.bel.tr/nilufertiyatro

BAKMADAN GEÇME!