Ustalar müzayedesi

Güncelleme Tarihi:

Ustalar müzayedesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 08:30

ARTAM Antik A.Ş. 23 Aralık Pazar günü gerçekleştireceği 302’nci müzayedesinde önemli Türk sanatçıların başyapıt niteliğindeki eserlerini satışa sunacak.

Haberin Devamı

Müzayedenin öne çıkan eserlerinden biri Fahrel Nissa Zeid’in ‘Yeniden Doğuş’ isimli çalışması. Antik A.Ş. yönetim kurulu üyesi Olgaç Artam, müzayedeye çıkacak Fahrel Nissa Zeid imzalı tablonun bilinen en değerli Zeid eserlerinden biri olduğunu belirterek, “Dünya sanatçıları ile eşzamanlı kullandığı büyük tuvallerdeki dışavurumculuk ile birçok sanatçıya ilham veren Zeid, İslam ve Batı sanatının uyumunu kendine göre yorumlamıştır. Müzayedemizde yer alan kırmızı, mavi, sarı renklerin ustaca kucaklaştırıldığı görkemli tuval, 5 sergide yer almış, birçok kitapta yayınlanmış çok önemli bir yapıttır” dedi.

Anadolu insanı ve yaşam gerçeğini tuvallerine taşıyan sanatçı Neşet Günal, Türk resim sanatının başyapıtlarından, ‘Sorun-Sorum V’ adlı eseri de satışa sunulacak yapıtlar arasında bulunuyor. Müzayedenin diğer öne çıkan eserleri arasında Erol Akyavaş’ın ünlü ‘Guevara’ konulu eseri ile ‘Kafalar’ serilerinden çalışmaları, Neşe Erdok’un ‘Gölköy’ konulu tuval çalışması, Mehmet Güleryüz’ün ‘Gapı Gaptırmam’ adlı çalışması yer alıyor. Burhan Doğançay, Komet, Ömer Uluç, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Avni Arbaş, Abdurrahman Öztoprak, Abidin Dino gibi sanatçıların da eserleri koleksiyoncuların beğenisine sunuluyor. Füreya Koral imzalı seramik çalışmalar ile Balkan Naci İslimyeli, Selma Gürbüz, Kemal Önsoy ve Canan Tolon imzalı eserler de müzayedede yerini alacak.

Haberin Devamı

Müzayedenin ikinci bölümünde ise değerli hatlar ve tablolar satışa sunuluyor. Yahya Hilmi, Sami Efendi, Bakkal Arif, Hasan Rıza’ya ait ‘Hilye-i Şerifler’, ressam Hoca Ali Rıza’nın ‘Peyzaj’ konulu eseri, Süleyman Seyyit imzalı ‘Orman’ ve İbrahim Çallı imzalı ‘Natürmort’ tablosu da bu müzayedede satışa sunulan eserler arasında bulunuyor. Müzayedede yer alan eserler 23 Aralık tarihine kadar Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!