Tarihin en eski ‘emojisi’

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en eski ‘emojisi’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 20:54

Gaziantep’teki Karkamış Antik Kenti’nde yapılan kazılarda üzerinde ‘gülücük emojisi’ bulunan 3 bin 700 yıllık testi bulundu.

Haberin Devamı

SURİYE sınırına sıfır noktadaki dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olan Gaziantep Karkamış'ta Türk-İtalyan ekip tarafından gün ışığına çıkarılan 3 bin 700 yıllık testinin üzerindeki ‘gülücük emojisi’ dikkat çekti.

M.Ö. 1700 YILINA AİT

Karkamış Antik Kenti’nde yürütülen kazılara başkanlık eden İtalya'nın Bolonya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nikolo Marchetti yaptığı açıklamada, "Karkamış'ta bu yıla kadar genellikle Demir Çağı, Geç Hitit dönemine ait kalıntılar bulduklarını, ancak bu yıl Hitit İmparatorluğu'na ait tabakalara ulaştıklarını” söyledi. Marchetti, "Nekropol alanında çeşitli küpler, kaplar bulduk. Bunlardan en ilginci, milattan önce 1700 yılına ait üzerinde gülücük emojisi bulunan bir testi. Muhtemelen dünyanın en eski gülümsemesi.

Haberin Devamı

Bunu yapan usta ne amaçla bu emojiyi çizmiş bilemiyoruz ancak biz gülücük olarak nitelendiriyoruz" şeklinde konuştu. Bunun eşsiz bir örnek olduğunu belirten Marchetti, emojili testinin diğer buluntularla birlikte Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ne teslim edileceğini sözlerine ekledi. 

Tarihin en eski ‘emojisi’

BAKMADAN GEÇME!