Sünger Bob'un yaratıcısı hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Sünger Bobun yaratıcısı hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 12:38

Stephen Hillenburg, Sponge Bob Square Pants - Sünger Bob Kare Şort'un yaratıcısı olan çizer 57 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ölüm haberi, çok sevilen animasyon dizisinin 1999 yılından bu yana yayıncılığını yapan Nickelodeon tarafından da doğrulandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Hillenburg'un ölüm nedeninin ALS olarak da bilinen motor nöron hasatlığı olduğu belirtildi. Teşhisin ise geçen yıl Mart ayında konduğu aktarıldı.

Karakteri yaratan Hillenburg, aynı zamanda 2004'te Sünger Bob Kare Şort filmimini de yönetmişti.

Nickeledeon'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sünger Bob Kare Şort'un yaratıcısı Stephen Hillenburg'un ölüm haberini paylaşmaktan üzgünüz. Yaşamını ve çalışmalarını onurlandırmak için bugün bir saygı duruşunda bulunacağız." denildi.
Şirketin açıklamasında "Steve Sünger Bob Kare Şort'u her yerde, kuşaklarca çocuğa neşe getiren müstesna bir espri anlayışı ve masumiyetle yoğurdu. Tam anlamıyla orijinal karakterleri ve Bikini Bottom dünyası uzun süre iyimserlik, arkadaşlık ve hayalgücünün sınırsız gücünü hatırlatacak." denildi,

Haberin Devamı

Hillenburg'un ölüm haberinden sonra SüngerBob hayranları, sosyal medyada anma mesajları paylaştı ve "yaşamları zenginleştiren" ve "yıllardır ve gelecek yıllar boyunca da kahkaha attıracağı" için teşekkür edild
Hillenburg 20 yıldır Karen Hillenburg ile evliydi ve Clay adlı bir oğulları var.

Sünger Bob Kare Şort dizisi, 200'den fazla bölüm yayımlandı ve iki başarılı animasyon filmine dönüştürüldü.

Sünger Bob ayrıca, David Bowie, John Legend ve Cyindi Lauper'ın şarkılarıyla bir Broadway müzikali oldu ve müzikal geçtiğimiz aylarda Tony Ödülü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!