'Sirene'lere 2 altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Sirenelere 2 altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 22:03

ADINI Yunan mitolojisinin gizemli sesli yaratıkları ‘Sirenler’den alan ve 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Şef Volkan Akkoç önderliğinde, konservatuvar mezunu ve öğrencisi kadınlardan kurulan ‘Sirene’ üç yıllık geçmişine rağmen önemli bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Wernigerode Kenti'nde 5- 9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ‘10'uncu Uluslararası Johannes Brahms Koro Yarışması’nda Türkiye'yi temsil eden ‘Sirene’, etkinliğin açılış konserinde de davetli 4 korodan biri olarak yer aldı. ‘Sirene’, yarıştığı ‘Eşit Sesli Oda Müziği’ kategorisinde J. Brahms, G.P. Palestrina, J. Busto, L. Bardos ve şef Volkan Akkoç’un eserleri ile Altın Madalya kazandı.

Ayrıca Şef Volkan Akkoç’un düzenlemelerini yaptığı ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘Divane Âşık’, ‘Leblebi Koydum Tasa’, ‘Sarı Gelin’ türkülerinden oluşan ve Korhan Başaran’ın koreografisiyle yarıştığı ‘Folklor Kategorisi’nde de Altın Madalya'ya layık görüldü. ‘En İyi Şef’ Ödülü de katılan 30 koronun şefleri arasından Volkan Akkoç’a verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!