Şifa niyetine bir bitki çayı almaz mıydınız?

Güncelleme Tarihi:

Şifa niyetine bir bitki çayı almaz mıydınız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 14:04

‘Yeniden Doğmak için Bir Bitki Çayı Alır mıydınız?’ genç yaşında hayatın fazlaca yorduğu Viola Consalvi’nin hikâyesini anlatırken bitkiler dünyasına dair de bir yolculuğa çıkarıyor. Bin derde deva bitkiler âleminde gezinirken hem okuru Viola’nın yeniden doğuşuna tanıklık ediyor hem de bu dünyanın gizemine ortak oluyor.

Haberin Devamı

Misket limonu hücrelerinizi yeniler, ıhlamur sakinleştirici etkiye sahiptir, melez çam özgüveninizi artırır, Bach çiçekleri hayatın dizginlerini elinize almanıza yardımcı olur, alıç ağacı çiçeği dördüncü çakranızı açmanıza fayda sağlar. Ki dördüncü çakra kalp çakrası olup sevginin, merhametin ve bağışlamanın merkezidir ve dördüncü çakrası kapalı insan kendini de başkalarını da sevemez. Bitkiler dünyasına hoş geldiniz... Hayat nasıl ki insanı dertlerle sınamakla malulse, doğa ana da tüm bunların şifası olmakla malul. Yeter ki iyileşmek isteyin.

İtalyalı yazar Donatella Rizzati, ilk kitabı ‘Yeniden Doğmak için Bir Bitki Çayı Alır mıydınız?’da genç yaşında hayatın fazlaca yorduğu Viola Consalvi’nin hikâyesini anlatırken bitkiler dünyasına dair de bir yolculuğa çıkarıyor. Bin derde deva bitkiler âleminde gezinirken hem okuru Viola’nın yeniden doğuşuna tanıklık ediyor hem de bu dünyanın gizemine ortak oluyor. Hep Kitap etiketiyle yayımlanan kitap aynı zamanda bir tür şifalanma rehberi. Yazarının sayfa aralarında okurlarıyla paylaştığı ‘biten bir sevdanın ardından yeniden doğmak için’, ‘irade yeteneğini düzenlemek için’, ‘evrensel enerji ile bağ kurmak için’ gibi çeşitli formüller de cabası...

Haberin Devamı

Başkarakterimiz Viola, hayatta her şeyini yitirdiğini düşünen bir kadındır, bundaki en büyük etken ise kocası Michel’i kaybetmesidir. Ailesi ile bağlarını genç yaşta koparmış olduğunu da düşününce gitgide yalnızlaşan ve gücünü yitirdiğini hisseden Viola’nın, bu yitik dünyadan çıkışı ise gençlik yıllarında özel ilgi alanı olan şifalı bitkilerle olacaktır. Zira kendisi natüropati yani doğal tıp eğitimi almıştır. Tek yapması gereken, üniversite yıllarında öğrendiklerini tekrar hatırlamaktır. Bunun yolu da eğitim hayatının geçtiği Paris’e geri dönmekten geçer. Montmarte sokaklarında dolaşırken keşfedip, kapısından içeri girdiği o şifacı bitkiler dükkânına ve oradaki dostu Gisele’in şefkatine sığınır. 1895’ten beri aynı yerde bulunan dükkân Fleuret–Boury ailesine ait olup, içine girdiğiniz anda sizi zamandan ve mekândan koparan bir yerdir.

Haberin Devamı

“Başarısızlıklara iyi gelen bir çareniz var mı? Terk edilme acısını silen bir bitki çayınız? Ya da bir daha sevilmeme korkusunu iyileştirecek bir yakınınız?” bu sorularla girdiği dükkândan “Hayatın akışını değiştirme yeteneğim yok ama ruhun yükünü hafifletmek için bir şeyler bulunabilir” cevabını alarak ayrılmıştır Viola. Ruhun yükünü hafifletmek, bitkiler bu konuda bilincinde bile olamadığımız hayat kurtarıcılarımız neden olmasın...

Viola’nın yaptığı, bir tür anne karnına dönüş gibidir. Yıllar yıllar evvel huzuru bulduğu, mutlu olduğu, güvende hissettiği o yere dönerek yaralarını bir bir iyi etmeye ihtiyacı vardır. Şifalı bitkilerle, bitki özü esanslarıyla, türlü otlarla, çiçeklerle çevrili bu dükkân ruhsal yaralara da merhem formüllerin bir arada olduğu bir yerdir. Ama en çok da sevgisiyle sarıp sarmalayan bir âlem. Yolunu kaybetmiş birine, yeniden yola çıkabilmesi için güç veren bu yerde Viola’nın da dönüşümüne tanıklık ederiz.

Haberin Devamı

Köklerinden koparılıp söküldüğümüz, bazen kendimizi kendi elimizle söküp attığımız hayatta, köklerini kabullenmeye cesaret edip, korkulardan ve suçluluk duygularından özgürleşerek bağımsız hayat yoluna girmeye bir çağrı olan bu hikâye, sadece Viola için değil, okurları için de yeni bir hayat ihtimali. Unutmamak gerekir ki yaşantı boyunca kayıplar, yaslar, kederler kadar her birinin sağaltıcısı şifalar da aslında bizimle beraber. Acılara saplanıp kalmayıp, devaya küsmemek dileğiyle... Şifa olsun.

YENİDEN DOĞMAK İÇİN BİR BİTKİ ÇAYI ALIR MIYDINIZ?
Donatella Rizzati
Çeviren: Eren Cendey
Hep Kitap
384 sayfa, 32 TL.

Şifa niyetine bir bitki çayı almaz mıydınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!