Shakespeare yeniden yazılıyor!

Güncelleme Tarihi:

Shakespeare yeniden yazılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 12:59

Shakespeare’in 400 yıllık eşsiz anlatı gücü, günümüz yazarlarının güçlü kalemleriyle buluşuyor. Doğan Kitap’ın ‘Shakespeare Yeniden’ başlıklı serisi kapsamında dünyaca ünlü, ödüllü yazarlar Shakespeare’in klasik tiyatro oyunlarını günümüzde yeniden yorumladıkları romanlara dönüştürüyor.

Haberin Devamı

Shakespeare’in günümüzden 400 sene önce yazdığı tragedya, komedi, tarihsel oyun türündeki, zamana yenilmeyen eşsiz metinleri, günümüzün usta kalemlerinin elinde güncel romanlara dönüşüyor. Doğan Kitap’ın ‘Shakespeare Yeniden’ serisinden çıkan ilk roman, İngiltere’nin özgün romancılarından, ödüllü yazar Jeanette Winterson’ın yazdığı ‘Zaman Boşluğu’.

William Shakespeare’in ölümünün 400. yılı sebebiyle başlatılan seri kapsamında yayımlanan ilk roman olan ‘Zaman Boşluğu’, Shakespeare’in komedi türüne dahil edilen oyunu ‘Kış Masalı’nın güncel bir uyarlaması. Shakespeare’in son dönem eserlerinden biri olduğu iddia edilen ‘Kış Masalı’, aşk, kıskançlık, pişmanlık ve affetmek temaları üzerine psikolojik dram olarak başlayıp, komedi ögelerine de yer veren, hikâye içinde 16 senelik bir zaman atlaması yaparak umutlu son ile biten bir oyun.

Jeanette Winterson, 1600’lerin başında yazılmış olan ‘Kış Masalı’nı günümüzde Londra, Paris ve kurmaca bir şehir olan New Bohemya’da geçen bir roman olarak kurguluyor. Bu kez karşımızda oyundaki gibi despot ve kıskanç bir kral değil ama kıskanç, güçlü ve zengin bir işadamı var. Winterson ‘Kış Masalı’na, oyunun ana hikâyesini bozmadan, zamanda yolculuk yaptırıyor. Oyundaki karakterlerin mizaçları ve rolleri gibi isimlerini de sadece küçük dokunuşlarla değiştiriyor, yazar.

Shakespeare yeniden yazılıyor

Haberin Devamı

Jeanette Winterson Shakespeare’in, Robert Greene’in 1588 tarihli romantik öyküsü ‘Pandosto’ya dayandırdığı bilinen ‘Kış Masalı’ ÅŸimdi de Whitbread ve John Llewellyn Rhys ödüllerinin sahibi, Britanya Ä°mparatorluk NiÅŸanı’yla ödüllendirilmiÅŸ, aynı zamanda Guardian yazarı olan romancı Jeanette Winterson’ın hayal gücü ve anlatı ustalığıyla bir kere daha anlatılıyor. ‘Zaman BoÅŸluÄŸu’, yaÅŸlı bir siyah müzisyenin bir gece yaÅŸadığı New Bohemya’da bir hastanenin, terk edilmiÅŸ bebekler için tasarlanan bebek kutusunda rastladığı kız bebeÄŸi evlat edinmesiyle baÅŸlıyor. Roman; hayatları aÅŸk, kıskançlık, ölüm ve piÅŸmanlıkla çevrelenen karakterlerin yaÅŸadıklarını geçmiÅŸ ve gelecek arasında gidip gelerek anlatıyor.Â
 
USTA ROMANCILARDAN SHAKESPEARE SERÄ°SÄ°
Doğan Kitap’ın ‘Shakespeare Yeniden’ serisi kapsamında edebiyatın usta isimlerinden özgün Shakespeare yorumları okumaya devam edeceğiz. Dünyaca ünlü Kanadalı yazar, Booker Ödüllü Margaret Atwood, Shakespeare’in en bilinen oyunlarından ‘Fırtına’yı yeniden anlatıyor. ‘Cadı Tohumu’ isimli roman eylül ayında Doğan Kitap etiketiyle raflarda olacak.

‘Hırçın Kız’ isimli komedi Pulitzer ödüllü Amerikalı yazar Anne Tyler’ın kalemiyle, ‘Sirke Kız’ adıyla ekim ayında çıkacak karşımıza.
2018 yılı içinde yayımlanacak, Booker Ödüllü İngiliz yazar Howard Jacobson imzalı ‘Benim Adım Shylock’, Shakespeare eseri ‘Venedik Taciri’nin yeniden yorumlanışı.

Norveç’in en ünlü ve çok satan yazarı Jo Nesbo’nun kaleme  aldığı roman ‘Macbeth’ de 2018 senesi içinde okuyucularla buluşacak.

Haberin Devamı

20 ÃœLKEDE YAYIMLANACAK
‘Shakespeare Yeniden’ serisi, 1917’de Virginia Woolf ve eşi Leonard Woolf tarafından Londra’da kurulan yayınevi The Hogarth Press’in 2015 Ekim’inde başlattığı ‘The Hogarth Shakespeare’ adlı projenin Türkiye ayağı. Serinin kitapları Türkiye dahil 20 ülkede yayımlanıyor.

Shakespeare yeniden yazılıyor




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!