Proust'un müziği

Güncelleme Tarihi:

Proustun müziği
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 10:51

Yapı Kredi Kültür Sanat ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ortaklığında düzenlenen 'Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik' konseri, 27 Mart Çarşamba saat 18.30'da Özel St. Benoit Fransız Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın ve piyanist İris Şentürker’in Proust’un yaşamında büyük öneme sahip bestecilerin eserlerini yorumlayacağı konser öncesi Nami Başer ile Emre Aracı da bir konuşma yapacak.

Haberin Devamı

27 Mart Çarşamba günü 18:30’da Özel Saint Benoît Fransız Lisesi – Silüet Salonu’nda yapılacak 'Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik' konseri, Mehmet Rifat’ın YKY’den çıkan aynı adlı kitabından alınan ilhamla tasarlandı. Yapı Kredi Kültür Sanat ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ortaklığında gerçekleşecek konserde keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın ve piyanist İris Şentürker, Proust’un yapıtında ve yaşamında büyük öneme sahip olan Richard Wagner, Camille Saint-Saëns, César Franck ve Reynaldo Hahn’ın eserlerini yorumlayacak.

Konser öncesinde felsefeci, yazar ve çevirmen Nami Başer ile müzik tarihçisi, besteci ve orkestra şefi Emre Aracı da Proust’un yapıtı ve bunun içinde müziğin yeri üzerine konuşma yapacaklar. 'Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik' konseri, ücretsiz ve rezervasyonlu. Rezervasyon formu için www.sb.k12.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mart 2018’de YKY’den çıkan Mehmet Rifat’ın yazdığı 'Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik' kitabı iki ana bölümden (Proust ve Müzik; Proust ve Besteciler) oluşuyor. Kitapta bir yandan Proust’un kaleminden çıkan müzik üzerine yapılmış en güzel, en çarpıcı, en ironik yorumlar yer alırken öte yandan bu 'büyük yazar'ın Bach, Beethoven, Chabrier, Chopin, Debussy, Mozart, Schubert, Schumann, Strauss, Wagner ve daha birçok besteciye ilişkin değerlendirmeleri, beğenileri ve eleştirileri bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!