Polanski’nin eşinden Akademi’nin teklifine ret

Güncelleme Tarihi:

Polanski’nin eşinden Akademi’nin teklifine ret
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 17:22

Yönetmen Polanski'nin eşi Emmanuelle Seigner, Akademi'nin üyelik talebini geri çevirdi. Seigner Akademi'nin teklifiyle ilgili 'tahammül edilemez bir iki yüzlülük' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Polonya asıllı Amerikalı yönetmen Roman Polanski'nin eşi Fransız aktrist Emmanuelle Seigner, Akademi'ye katılma davetini reddetti.

Oscar Ödülleri'ni dağıtanÂSinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, geçen Mayıs ayında Roman Polanski'yi süresiz ihraç etmiÅŸti.

Seigner'in akademiye hitaben yazdığı mektup, Fransız Journal du Dimanche gazetesinde yayımlandı. Sanatçı, Akademi'nin kendisine sunduğu üyelik teklifini 'tahammül edilemez bir iki yüzlülük' olarak değerlendirdi. Mektubuna, "Hayır teşekkürler!" sözleriyle başlayan Seigner, "Akademi muhtemelen omurgasız olduğumu, şöhret peşinde koştuğumu düşünmüş ve 29 yıldır dünyanın en büyük yönetmeni ile evli olduğumu unutacağımı sanmış." ifadelerini kullandı. 84 yaşındaki yönetmen Roman Polanski'nin ABD'de 1977 yılında 13 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Polanski yargılanmış ve hakkında mahkumiyet kararı çıkmıştı.

Haberin Devamı

Polanski, Mayıs 2018'de Akademi üyeliğinden çıkartılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!