Oymak'a 'Sanat ve Edebiyat Şövalyesi' nişanı

Güncelleme Tarihi:

Oymaka Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 11:35

İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından verilen Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanına layık görüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından verilen Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres) nişanına layık görüldü. Yeşim Gürer Oymak’a nişanı 26 Mart Salı akşamı Fransız Sarayı’nda düzenlenen bir törenle takdim edildi.
Törende konuşan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries, “Bu akşamki törenle Fransa Cumhuriyeti, İstanbul’un kültür hayatına sunduğunuz üstün katkılar ve Fransa ile Türkiye arasındaki kültürel ve sanatsal işbirliği yararına bulunduğunuz aralıksız angajmanınız için minnettarlığını ve şükranlarını ifade etmek istiyor,” yorumunda bulunarak, Yeşim Gürer Oymak’ın iki ülke arasında müzik ve sanat alanlarında işbirliklerinin artırılmasında ve klasik müziğin geniş kitlelere ulaştırılmasında oynadığı rolün altını çizdi. Büyükelçi Charles Fries konuşmasının ardından, Fransa’nın Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanını Yeşim Gürer Oymak’a takdim etti.

BAKMADAN GEÇME!