Onur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Onur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 16:51

Tüyap kültür fuarları onur ödülleri, dün gece düzenlenen törenle Selim İleri, Alev Ebüzziya, Prof. Meral Özbek, Açık Radyo ve Erol Tabanca’ya sunuldu. Onur yazarı Selim İleri, törende yaptığı konuşmada “Ben hep ezilenler için yazdım. Sırtımdaki görünmeyen kamburu başkalarıyla paylaşabilmek için yazdım” dedi.

Haberin Devamı

TÜYAP’ın Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlediği 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve Tüyap tarafından düzenlenen Artist 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı’nın onur Ödülleri, dün akşam Tüyap Büyükçekmece’de gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.
37’nci yaşını ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ temasıyla selamlayan İstanbul Kitap Fuarı’nın onur yazarı Selim İleri, ödülünü TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal’ın elinden aldı. Ödül konuşmada Tüyap’ın çok önemli bir iş yaptığını, Türkiye’de kitap fuarı düzenlemenin zor bir iş olduğunu hatırlatan İleri, “37 yıl önce bir otelin balo salonunda başladı bu fuar. Şimdi aramızda olmayan büyük şair Cemal Süreya, iyi ki aramızda olan Adalet Ağaoğlu ve ben birlikte imza gününe katılmıştık. Adalet Hanım’ın önünde uzun bir kuyruk vardı. Cemal Süreya da öyleydi. Benim pek yoktu. Ama o kuyrukta, nasıl anlatmam gerektiğini çok düşündüm buraya gelirken, açıkça söylemek gerekirse yüzü çok güzel siyah elbiseli kambur bir genç kadın vardı. Bu kız bana gelirse yazar olacağım dedim içimden. Ve o kız bana geldi. Çok şey borçluyum ona, bana okurumu öğretti. Ben hep ezilenler için yazdım. Sırtımdaki görünmeyen kamburu başkalarıyla paylaşabilmek için yazdım. Hiç beklemediğim bir şeydi bu onur yazarlığı, Tüyap’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl ‘Deneyim’ temasıyla sanatseverleri karşılayan Artist 2018/ 28. İstanbul Sanat Fuarı’nın sanatçı onur ödülü, dünyaca ünlü seramik sanatçısı Alev Ebüzziya adına, Yonca Ebüzziya’ya Tüyap Kültür Fuarları Danışma Kurulu BaşkanıDoğan Hızlan tarafından verildi. Sanat ve Toplumbilim Kuramcısı Onur Ödülü Prof. Meral Özbek’e yazar Selçuk Altun tarafından sunulurken Açık Radyo’ya değer görülen Sanatsever Kurum Onur Ödülü Ömer Madra’ya tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi tarafından sunuldu. Koleksiyoner Onur Ödülü ise Erol Tabanca adına, Defne Casaretto’ya Kültür Eski Bakanı Ercan Karakaş tarafından verildi.
İstanbul Kitap Fuarı ve Artist 2018, 18 Kasım Pazar akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.

Onur gecesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!