Yenilenmiş 'On Kadın'a Türkan Şoray'lı gala

Güncelleme Tarihi:

Yenilenmiş On Kadına Türkan Şoraylı gala
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 13:36

İstanbul Film Festivali bu yıl, Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Şerif Gören’in 1987 yapımı filmi 'On Kadın’ı Zurich Sigorta desteğiyle restore ettirerek, yapımından 32 yıl sonra yeniden beyazperdede izleyiciyle buluşturdu. Galaya filmde dokuz ayrı karakteri canlandıran Türkan Şoray da katıldı.

Haberin Devamı

Türk sinemasına birçok başyapıt kazandıran ve bu yıl festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan Şerif Gören’in 1987 yapımı filmi On Kadın, Atlas Post Production tarafından restore edildi. Zurich Sigorta’nın desteğiyle restore edilen On Kadın, İKSV tarafından 5-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen 38. İstanbul Film Festivali’nin “Dünden Bugüne Türk Klasikleri” bölümü kapsamında, 10 Nisan Çarşamba akşamı Cinemaximum City’s Nişantaşı’ndaki gerçekleştirilen galayla beyazperdeye geri döndü. Galaya filmin başrol oyuncusu Türkan Şoray da katıldı.

Şerif Gören’in yönetmenliğini üstlendiği, Hüseyin Kuzu’nun senaryosunu kaleme aldığı On Kadın, erkek egemen bir dünyada ayakta kalmaya çabalayan kadın portreleri sunuyor. Türkan Şoray’ın usta oyunculuğu ile beyazperdeye taşınan farklı kadın portreleri çizen On Kadın, filmlerinde sıkça kadın sorunlarına eğilen Gören’in öne çıkan yapıtlarından biri olarak sinemamızda önem taşıyor. On Kadın’da gazeteci, ana-kız, feminist, gelin, köylü kadın gibi başlıklarla farklı sosyopolitik kesimlerden kadınların birbirinden bağımsız hikâyeleri farklı bölümlerde anlatılıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülü sahibi Türkan Şoray’ın başrollerdeki kadınları canlandırdığı filmdeki diğer rolleri Erdal Özyağcılar, Songül Ülkü, Bilal İnci, Hale Akınlı, Asuman Arsan, Oktay Sözbir, Yavuzer Çetinkaya, Sükan Kahraman, Bora Ayanoğlu, Şule Yaşar, Nizam Ergüden, Selma Tarcan, Orhan Alkaya, Gülsen Tuncer üstleniyor. Şerif Gören’in yönettiği, senaryosunu Hüseyin Kuzu’nun yazdığı On Kadın’ın yapımcıları Kadir ve Ferit Turgut, kurgucusu Mustafa Kul, görüntü yönetmeni Erdal Kahraman; filmin müziklerini Atilla Van besteledi, sanat yönetimini ise Naz Erayda üstlendi. Filmde Türkan Şoray’ı her bölümde farklı bir ses sanatçısı seslendirdi: Bedia Ener, Arsen Gürzap, Celile Toyon, Güler Ökten, Aliye Uzunatağan, Alev Koral, Nevin Akkaya, Zerrin Sümer ve Neval Balçın.

 

BAKMADAN GEÇME!