Okurlar 'Aşk' dedi

Güncelleme Tarihi:

Okurlar Aşk dedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 22:37

Kütüphane okurlarının 2016 yılında en çok tercih ettiği kitap, Doğan Kitap tarafından yayımlanan yazar Elif Şafak’ın ‘Aşk’ adlı romanı oldu.

Haberin Devamı

TÜRK Kütüphaneciler Derneği’nin organize ettiği 53. Kütüphane Haftası, 27 Mart–2 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Haftanın teması ise ‘Üçüncü Mekân Kütüphaneler’ olarak belirlendi. Dernek Başkanı Ali Fuat Kartal, Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi Eczacılık Fakültesi Ellinci Yıl Salonu’nda düzenlenen hafta ile ilgili Hürriyet’e şunları aktardı:

“Derneğimizin organize ettiği ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ etkinliğinin de bu yıl 6’ncısı düzenlenecek. 29 Mart Çarşamba günü bu etkinlik çerçevesinde 12.30-13.00 saatleri arasında şehirlerin meydanlarında veya okullarda 30 dakika ‘İnsan Her Yerde Okur’ sloganı ile sessiz olarak kitap okunacak. Geçen yıl ilk defa kütüphanelerden aldığımız okuyucu istatistikleri ile 2015 yılında en çok okunan kitap Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’sı olmuştu. Bu sene de kütüphanelerden alınan istatistiklere göre 2016 yılında kütüphanelerde en çok okunan kitabın, Doğan Kitap’tan yayınlanan Elif Şafak’ın ‘Aşk’ adlı romanı olduğu tespit edildi. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!