New York’ta konser verecek

Güncelleme Tarihi:

New York’ta konser verecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2019 08:30

ANTALYA’da yaşayan İpek Kara (9), Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen 3’üncü Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikinci oldu. İpek, 4 Haziran’da, ABD’nin New York kentinde, dünyanın en ünlü konser salonlarından Carnegie Hall’de piyano çalmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Doktor olan Hacer ve Niyazi Nefi Kara çiftinin kızı İpek Kara, 6 yaşındayken ailesine piyano çalmak istediğini söyledi ve 9 ay piyano eğitimi aldıktan sonra Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Antalya Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazandı. Burada 2 yıldır Piyano Ana Sanat Dalı’nda eğitim gören İpek Kara, hocası Doç. Dr. Yuriy Sayutkin’in ısrarıyla 24 Şubat’ta Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen 3’üncü Uluslararası Piyano Yarışması’na katıldı. Yarışmada 9-10 yaş kategorisinde ikinci olan İpek, para ödülünün yanı sıra 4 Haziran’da ABD’nin New York kentindeki dünyanın en ünlü konser salonlarından Carnegie Hall’de ‘Global Artists Debut Concert’ etkinliği kapsamında mini konser vermeye hak kazandı.
İpek Kara, “ABD’de tarihi 1800’lü yıllara dayanan bin kişilik salonda piyano çalacağım için çok heyecanlıyım. Gülsin Onay, İdil Biret ve Fazıl Say ile aynı sahneyi paylaşmak isterim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!