Mersin’den ustalara ödül

Güncelleme Tarihi:

Mersin’den ustalara ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 22:57

Bu sene 2-25 Mayıs tarihlerinde 16’ncısı düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, 3 ayrı dalda verilecek ödüllerin sahipleri belirlendi.

Haberin Devamı

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, ‘Festival Sanat Ödülü’ne yarım asırlık sanat hayatlarıyla pek çok sanatsal değer yaratan devlet sanatçıları Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca, ‘Festival Kent Ödülü’ne onlarca çalışmasını kitaplaştırarak Mersin’in yakın tarihine ışık tutan mimar ve yazar Semihi Vural, ‘Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne ise genç yaşta elde ettiği uluslararası başarılarıyla Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı-Klasik Gitar Sanat Dalı 8’inci sınıf öğrencisi Aylin Çelik layık görüldü. Ödüller, festival etkinlikleri kapsamında sahiplerine takdim edilecek.

EFSANE SANATÇILAR

2 Mayıs akşamı KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açılış konserini yapacağı Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Prof. Rengim Gökmen’in yöneteceği ‘Ustalara Saygı’ konseriyle klasik müziğin eşsiz duayenleri Devlet Sanatçısı Ayla Erduran ve Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca’yı Cahit Aşkın ve Karşıyaka Oda Orkestrası eşliğinde bir araya getirecek.

BAKMADAN GEÇME!