Karikatürün en iyileri

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 23:06

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın kazananları belli oldu. Bu yıl İranlı sanatçı Dokhshid Ghodratipour ve Sırbistan’dan Jugoslav Vlahovic birinciliği paylaştılar.

Haberin Devamı

DÜNYANIN dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri özgür bir düşünce platformunda buluşturan ‘Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’ sonuçlandı. Dünya çapında ün kazanmış değerli karikatür ustaları ve sanatçıların seçici kurul üyeliği yaptığı, yine bugüne kadar 137 ülkeden 8 bin 800’ü aşkın sanatçının 85 bin civarında eserinin katıldığı yarışmanın seçici kurulunda bu yıl 9 üye bulunuyor. Latif Demirci’nin başkanlığını yaptığı seçici kurulda Ercan Akyol (Türkiye), Xavier Bonilla (Ekvador), Angel Boligan Corbo (Küba), Piyale Madra (Türkiye), Rasha Mahdi (Mısır), The Surreal McCoy (İngiltere), Tan Oral (Türkiye) ve Ann Telnaes (ABD) yer aldı.

Karikatürün en iyileri

Tüm çalışmalarında kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularına özel vurgu yapan Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği yarışmada, bu yıl yine ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ teması altında özel ödül verildi. Özel Ödülün sahibi ise Fransa’dan Bernard Bouton oldu.


YARIŞMANIN KAZANANLARI
Seçici kurul bu seneki yarışmada iki çalışmayı birinciliğe layık gördü. Dokhshid Ghodratipour (İran) ve Jugoslav Vlahovic (Sırbistan) birinciliği paylaşırken, ikinci Shahrokh Heidari (İran), üçüncü ise Krzysztof Grzondziel (Polonya) oldu.

Seçici kurul ayrıca Turan Aksoy (Türkiye), Pavel Constantin (Romanya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Konstantin Kazanchev (Ukrayna), Silvano Mello (Brezilya), Roman Peshkov (Rusya), Sajad Rafeei (İran), Nicos Terzis (İsveç), 2 ödül olmak üzere Didie Sri Widiyanto (Endonezya), Kürşat Zaman’ı (Türkiye) Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Yarışmada birincilik ödülü ve özel ödül kazanan sanatçılar 8 bin ABD Doları, ikincilik ödülü kazanan sanatçı 5 bin ABD Doları ve üçüncülük ödülü kazanan sanatçı 3 bin 500 ABD Doları ile ödüllendirilecek. Başarı Ödülü kazanan 10 sanatçı ise 500 ABD Doları’nın sahibi olacak. Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve ödül beratları kasım ayında İstanbul’da düzenlenecek törenle takdim edilecek.

BAKMADAN GEÇME!