İstanbul Caz Festivali ikinci haftasında yıldızları ağırlıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Caz Festivali ikinci haftasında yıldızları ağırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 12:57

Bu yıl 25'incisi düzenlenen İstanbul Caz Festivali son haftasında cazın önemli isimlerini müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. İKSV tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen festival 17 Temmuz'da sona erecek.

Haberin Devamı

Festival, bu hafta besteci Moacir Santos’un bestelerini yorumlayacak olan Anat Cohen ve Marcello Gonçalves’i, İstanbul’da vereceği konseri herkesin iple çektiği rock’ın en büyük isimlerinden Nick Cave ve grubu The Bad Seeds’i, cazın genç virtüözü Julian Lage ve caz piyanonun virtüözlerinden Fred Hersch’ü ve bestelerinde caz, dünya müziği ve latin caz unsurlarını ustalıkla kullanan Omar Sosa ile tutkulu vokalleriyle tanınan Yilian Cañizares’i sahnesine konuk edecek.

İstanbul Caz Festivali ikinci haftasında yıldızları ağırlıyor

Programı bu isimlerle de sınırlı değil. Avrupa cazının en karizmatik dörtlülerinden Parisien-Peirani-Schaerer-Wollny, electro swing’in kraliçesi Caro Emerald ile funk, afro punk titreşimleri ve saykedelik tınılarıyla BCUC ve ardından elektro-pop, funk ve cazı hipnotik bir etkiyle iç içe geçirdikleri parçalarıyla Knower’ın sahneyi devralacağı gecenin yanı sıra rock tarihinin önemli vokal ve topluluk liderlerinden olan Robert Plant ve grubu The Sensational Space Shifters da festival izleyicisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali ilk haftasında Benjamin Clementine, Adam Bałdych & Helge Lien Trio with Tore Brunborg 'Brothers' gibi isimleri ağırladı, 'Parklarda Caz' etkinliğiyle tüm şehre yayıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!