İlber Ortaylı’ya İtalya nişanı

Güncelleme Tarihi:

İlber Ortaylı’ya İtalya nişanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 21:02

İtalya Milli Günü, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo’nun ev sahipliğinde, elçilikte verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda tarihçi profesör İlber Ortaylı’ya İtalya Devlet Nişanı verildi.

Haberin Devamı

İtalya Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona Büyükelçi Luigi Mattiolo ve eşi Stefania Mattiolo ev sahipliği yaptı. Resepsiyona katılanlar arasında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da yer aldı. Bakan Elvan ve Büyükelçi Mattiolo, açılış konuşmalarında iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri anlattı.

İlber Ortaylı’ya İtalya nişanı

Klasik müzik dinletisiyle devam eden resepsiyonda tarihçi profesör İlber Ortaylı, Ortadoğu İtalya Çalışmaları Koordinatörü Valeria Cannotta ve Pınar Gürer’e, Türkiye ve İtalya arasındaki kültürel ilişkilere katkıda bulunmaları, İtalyan kültürünün Türkiye’de tanıtılması nedeniyle İtalya Devlet Nişanı verildi. İlber Ortaylı konuşmasında bu nişandan dolayı büyük onur duyduğunu belirtti. Ortaylı, Türkiye ve İtalya arasındaki tarihi bağları anlattığı konuşmasında Türk ve Osmanlı tarihini tam araştırabilmek ve öğrenebilmek için mutlaka İtalyan kaynaklara bakmak gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!