Hey kızlar! Onlar başardı, siz de yapabilirsiniz!

Güncelleme Tarihi:

Hey kızlar Onlar başardı, siz de yapabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 13:34

Onlar kendilerine dayatılan kurallara ve geleneklere karşı çıkma gücünü yarattılar ve başardılar. İki ödüllü yazar Elena Favilli ve Francesca Cavallo’nun hazırladığı ‘Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler’ ilham verici…

Haberin Devamı

“Bir zamanlar, Mexico City yakınlarındaki parlak mavi bir evde, Frida adında ufak bir kız yaşardı. Büyüdüğünde 20. yüzyılın en ünlü ressamlarından biri olacaktı, ancak çok fazla gelişememişti. Altı yaşındayken çocuk felci yüzünden neredeyse ölüyordu. On sekiz yaşındayken çok kötü bir otobüs kazası geçirdi. Aylarca yatakta kaldı. Annesi ona özel bir şövale yaptı, böylece yatarken resim yapabiliyordu.”
Meşhur Frida Kahlo’yu size çocukluğunuzda birileri böyle anlatsaydı harika olmaz mıydı?

Ya da...
Malala Yusufzay’ı uykuya dalmadan önce şu cümlelerle tanısaydınız: “Bir zamanlar okulu seven bir kız vardı. Adı Malala’ydı. Pakistan’da huzur dolu bir vadide yaşardı. Bir gün, Taliban isimli bir grup silahlı adam, vadinin kontrolünü ele geçirdiler. Silahlarıyla insanları korkuttular.”
Malala’nın diğer Taliban kızları gibi okula gitmesi yasaktı. O, bunun haksızlık olduğunu düşünüp, televizyona çıktı, internette yazı yazdı. Okula gitmeye kararlıydı ve otobüste kafasından vuruldu. Kurşunlar onu susturmadı, bir çocuğun, bir kitabın, bir kalemin dünyayı nasıl değiştireceğini ispatladı. Nobel Barış Ödülü aldı.

Haberin Devamı

Ya da...
Kızınız Hillary Clinton’ın hikâyesini bilse hayallerine sınır koyar mı?

“Öyle bir zamandı ki yalnızca erkek çocuklar istedikleri mesleği yapabiliyordu. Beyzbol oyuncuları, doktorlar, yargıçlar, polisler ve başkanların tamamı erkekti. İşte o zamanlar, Illinois’de Hillary adında bir kız doğdu. Cesur bir kızdı. Dışarı çıkıp dünyayı keşfetmek istiyordu ancak mahallelerindeki sert oğlanlardan korkuyordu, bu çocuklar ona gülüp isim takıyordu. Bir seferinde annesi onun saklandığını gördü. ‘Hillary, dışarı çık ve onların üstesinden gel. Yoksa bu zorbalar hiç savaşmadan kazanacak’ dedi.” Gerisini kitaptan okuyun, başarı hikâyeleri doyumsuzdur, umut verir, ilham verir.
İşte, ‘Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler’de, Coco Chanel’den Evita Peron’a, Zaha Hadid’den Yoko
Ono’ya, Virginia Woolf’tan Serena ve Venus Williams’a 100 büyük kadının hikâyesi var.

Hey kızlar Onlar başardı, siz de yapabilirsiniz

Yazarlar Elena Favilli ve Francesca Cavallo’ya göre, bu kitaptaki 100 öykünün her biri, inanan bir kalbin dünyayı değiştirme gücünü ortaya koyuyor. Dilekleri şu: Bu cesur öncüler size ilham versin. Onların portreleri, kızlarımıza güzelliğin bütün biçimlerde, renklerde ve her yaşta kendini gösterdiği fikrini aşılasın. Okuyucuların her biri, yaşamdaki en büyük başarının tutkuyla, merakla ve cömertlikle dolu bir yaşam sürmek olduğunu öğrensin!

Haberin Devamı

Bu asi kadınların portrelerini yine dünyanın dört bir yanından Sally Nixon, Cristina Portolano, Sarah Wilkins gibi altmış asi kadın çizdi. Bu arada kitapla ilgili internet üzerinden bir fon oluşturuldu. Bir milyon doların üzerinde bir kaynak, yetmişten fazla ülkeden destekçi buldu.
Bu gerçekleri masal gibi okuyun, okutun. Kızlarınıza başarmanın tadını anlatın. Ve elbette ‘özgürlüğün’!

 

ASİ KIZLARA

Hey kızlar Onlar başardı, siz de yapabilirsiniz

UYKUDAN ÖNCE HİKÂYELER
Elena Favilli-Francesca Cavallo
Çeviren: Deniz Öztok
Hep Kitap, 2017
224 sayfa, 39 TL.

 

 

BAKMADAN GEÇME!