Gülsin Onay, Alexander Markov ile buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Gülsin Onay, Alexander Markov ile buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 15:10

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında 10 Ağustos Cuma akşamı, 25 asırlık tarihi mekan Antik Taş Ocağında Gülsin Onay, Alexander Markov ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10 Ağustos Cuma akşamı Liba Laboratuarları sponsorluğunda, Alexander Markov & Gülsin Onay konseri ile resmi açılışını gerçekleştirecek. 15. yılında yine birbirinden değerli dünyaca meşhur isimleri misafir edecek olan festivalin açılış konseri, 25 asırlık tarihi mekan, Antik Taş Ocağında klasik müzikseverlerle buluşacak.  

Tarihi mekandaki konserde, Rus asıllı ABD’li kemancı Alexander Markov ve dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, Beethoven, Saygun, Paganini, Chopin, Liszt ve Brahms’ın eserlerinden seçtikleri bir repertuarla izleyici karşısında olacaklar.

New York’da ilk resitalini 1983 yılında Carnegie Hall’da veren Markov, 1987 yılında prestijli Avery Fisher Kariyer Bursunu kazandı. Paganini Uluslararası Keman Yarışmasında altın madalya kazanmasının ardından Philadelphia Orkestrası, BBC Filar-moni Orkestrası, Paris Orkestrası, Montreal Senfoni Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası ve Çoğunlukla Mozart Festival Orkestrası gibi dünyaca ünlü orkestralar eşliğinde solist olarak sahne aldı. Kariyeri boyunca Lorin Maazel, Charles Dutoit, Christoph Eschenbach, Franz Welser-Möst ve Ivan Fischer gibi şeflerle birlikte sahne alan Markov, Martha Argerich ve daha nice müzik dehalarıyla da aynı sahneyi paylaştı.

Haberin Devamı

Festival sahnesinden Markov’la bir araya gelecek olan Devlet Sanatçısı Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri ise Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta ve 80 ülkeyi kapsıyor. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçımızın birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir.

Kaçırılmayacak bir repertuar

Gümüşlük’te gerçekleşecek konserde Alexander Markov ve Gülsin Onay, programın ilk yarısına Ludwig Van Beethoven ile başlayacak, bestecinin “Violin Sonata no.5, Op.24 “Spring” başlıklı eserini yorumlayacak.

Haberin Devamı

Konser, verilen aranın ardından Frederic Chopin’le devam edecek. 

“Nocturne Op 9, no 2”yi seslendirecek olan Markov ve Onay ikilisi programa Franz Liszt’le devam edecek; bestecinin, “Grande Marche du Sultan Abdul Medjid-Khan” adlı eseri bu defa izleyici ile buluşacak. Gümüşlük’te gece Johannes Brahms ile son bulacak. Sanatçılar, bestecinin 3 numaralı Op.108 başlıklı viyolin sonatından şu bölümleri seslendirecek; I Allegro, II Adagio, III Un poco presto e con sentimento ve IV Presto agitato.

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

Biletler, Etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.00’dan itibaren etkinlik mekanındaki Biletix gişesinden temin edilebilir.

Haberin Devamı

 
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2018 Programı

TAŞTA

Antik Taş Ocağı, Konserlerin Başlama Saati: 21:15

10 Ağustos Alexander Markov, Keman & Gülsin Onay, Piyano

12 Ağustos Cyprien Katsaris – Piyano

15 Ağustos Shaun Choo, Piyano

20 Ağustos Konrad Richter, Piyano

04 Eylül 440 Tuş

 

SUDA

Festival Merkezi, konserlerin Başlama Saati: 20:30

28 Ağustos Blessing „Bled“ Chimanga & Dreams Band

1 Eylül Oran Etkin & Timbalooloo 'Çocukça Bir Gün'

2 Eylül Oran Etkin „Reimagining Benny Goodman Project“

 

KUMDA

Toprak Ev, konserlerin Başlama Saati: 20:30

GFA Kontrbas 01 Ağustos

GFA Viyolonsel 07 Ağustos

GFA Keman 09 Ağustos

GFA Piyano 23 Ağustos

GFA Flüt 31 Ağustos

BAKMADAN GEÇME!