Festival tüm Bodrum’a yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Festival tüm Bodrum’a yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 21:03

2005 yılından bu yana Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle düzenlenen Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, kapsamını daha da büyüterek bu yıldan itibaren Bodrum Müzik Festivali adıyla yoluna devam edecek. 12-16 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek festival, klasik müzik konserlerinin yanı sıra film gösterimleri, çocuk atölyeleri, edebiyat-müzik buluşmalarına da ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Festivalin yeni konsepti ve bu yılki programı dün sabah Bomontiada’da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıya Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan’ın yanı sıra festivalin sanatsal programını oluşturan Pozitif’in CEO’su Cem Yegül ve festivalin yeni sponsorlarından Turkcell’in genel müdürü Kaan Terzioğlu katıldı.

YALÇIN TURA’YA ONUR ÖDÜLÜ

Usta besteci Yalçın Tura’ya onur ödülünün verileceği Bodrum Müzik Festivali, 12 Ağustos’ta Japon asıllı Alman piyanist Alice Sarah Ott’un solist olarak yer alacağı şef Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın konseriyle açılacak. Beş gün boyunca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası& Emma Shapplin, Leticia Moreno, Fazıl Say, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, Kerem Görsev Trio & Karşıyaka Oda Orkestrası, Semplice Quartet, İklim Tamkan & Senem Demircioğlu, Leszek Mozdzer, Nil Kocamangil & Agapi Triantafyllidi, İstanbul Barok Orkestrası ve Borusan Quartet gibi önemli müzisyen ve orkestraları Bodrum’un farklı mekânlarında ağırlayacak festivalin sinema programında ise ‘Dalida’, ‘Amadeus’, ‘The Beatles. Eight Days A Week’, ‘Florance Foster’ gibi dikkat çekici müzik filmleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!