Evet, herkes yazabilir!

Güncelleme Tarihi:

Evet, herkes yazabilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 17:49

Prof. Dr. Beliz Güçbilmez yirmi yıllık yazarlık hocalığı deneyimiyle yazmak isteyenlere sesleniyor: Evet, herkes yazabilir! Güçbilmez’in düzenlendiği ve 7 Nisan’da İstanbul’da başlayacak olan ‘Tersine Mühendislik: Yazmak için Okumak’, daha iyi bir okur olmak ya da yazmaya başlamak isteyenlere, senaristlere, oyun yazarlarına yönelik bir atölye...

Haberin Devamı

 

Şehirde yaşarken kaçırdığımız yıldızlarla dolu gökyüzünün ihtişamını “Neden her gece görmüyoruz?” diye nasıl hayıflanıyorsak, okuduğumuz bir kitapta, izlediğimiz bir filmde bizim için kurulmuş müthiş tasarımı ilk kez gördüğümüzde de benzer duygulara kapılıyoruz. “Neden daha önce fark etmedim ki?” Yıldızlar aslında hep orada... ‘Tersine Mühendislik’ atölyesinin içeriği de katılımcılara her gece o yıldızlı gökyüzünü göstermek için üretildi...

Prof. Dr. Beliz Güçbilmez tarafından düzenlenen ve bugüne dek yirmi yedi kez yapılmış olan ‘Tersine Mühendislik: Yazmak için Okumak’ atölyesi yaşı ve okur yazarlık deneyimi ne olursa olsun daha iyi bir okur olmak ya da yazmaya başlamak isteyenlere, halihazırda yazanlara, senaristlere, oyun yazarlarına, sinema ve tiyatro yönetmenlerine, dramaturglara yönelik bir atölye.

Haberin Devamı

Kurmacaların hikâyesini nasıl anlattığını çözümleyerek gösteren program, bu atölyeye özgü bir tekniği formülleştirerek nasıl yazılabileceğinin de yollarını gösteriyor. Meselenin öğretilebilir teknik yanıyla ilgilendiği için de atölyenin sloganı ise “Evet, herkes yazabilir”.
Atölye 7 Nisan Pazar günü 14:00-16:00 saatleri arasında İstanbullu okur yazarlarla beş hafta sürecek serüvenin ilk buluşmasına geliyor. Buluşmalar Beyoğlu, Asmalı Sahne’de gerçekleşecek.

Daha önce bu atölyeye katılanlar için de bu kez filmler ve romanlarla teorik çerçevenin genişletildiği devam atölyesi ise 6 Nisan Cumartesi günü başlayarak Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde 16:30-18:30 saatleri arasında yine beş hafta toplanacak. Atölyeye daha önce katılanların görüşleri, sıkça sorulan sorular gibi sayfalarıyla www.belizgucbilmez.com adresi katılmak isteyenlere atölye hakkında fikir verebilir. Kayıt olmak isteyenlerin info@belizgucbilmez.com adresine mail atmaları gerekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!