DT'den 12 bin kişiye ücretsiz tiyatro

Güncelleme Tarihi:

DTden 12 bin kişiye ücretsiz tiyatro
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2019 16:04

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sahneleyeceği 31 farklı oyunu tiyatroseverlere ücretsiz sahneleyecek.

Haberin Devamı

Daha önce hiç tiyatroya gitmemiş ya da gidememiş vatandaşları tiyatroyla buluşturmanın amaçlandığı etkinlikte sanatseverler Devlet Tiyatroları’nın 11 yerleşik bölgesindeki 25 sahnesinde ve Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kırıkkale, Rize ve Bozhüyük turne sahnelerinde ücretsiz temsilleri izleyebilecek.Toplamda 12 bin kişinin ücretsiz tiyatro izlemesini sağlayacak etkinlikte 3 oyun da çocuklar için sahnelenecek.

Biletler yarından itibaren Devlet Tiyatroları'nın gişelerinden ya da ilgili müdürlüklerden temin edilebilecek. Adana Devlet Tiyatrosu ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen ‘Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin 21’incisi de 27 Mart Çarşamba günü başlayacak ve çok sayıda tiyatro grubunu bir araya getirecek.

Haberin Devamı

 Ücretsiz izlenebilecek oyunlar ve sahneleri şöyle:

 Ankara Devlet Tiyatrosu, ‘Tahtsız Kraliçe’yi’ Şinasi Sahnesinde, ‘Gidiş-Dönüş (Retro)’yu Küçük Tiyatroda, ‘Divane Ağaç’ı Akün Sahnesinde, ‘Oyun Odası’nı Altındağ Tiyatro Sahnesinde, ’12 Öfkeli’yi İrfan Şahinbaş Sahnesinde, ‘Eyvah Nadir’i Oda Tiyatrosunda, ‘Bankta İki Kişi’yi Ziraat Sahnesinde, ‘Gün Batımı’nı Kırıkkale Kültür Merkezinde ve ‘Reis Bey’i İzmir Bornova Kültür Merkezi Necdet Aydın Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşturacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, ‘Narnia Günlükleri’ni Cevahir Sahneleri Salon 1’de, ‘Fatima’nın Erkekleri’ni Cevahir Sahneleri Salon 2’de, ‘Radyum Kızları’nı Üsküdar Tekel Sahnesinde, ‘Alyoşa’yı Üsküdar Stüdyo Sahnede, ‘Karmakarışık’ı Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek DT Sahnesinde ve çocuk oyunu ‘Keloğlan Keleşoğlan’ı Bözhüyük’te Metris Tepe Kültür Merkezinde sahneleyecek.

BAKMADAN GEÇME!