DOT’a İskoçya’dan 4 ödül

Güncelleme Tarihi:

DOT’a İskoçya’dan 4 ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 16:37

DOT’un ortak yapımcılarından olduğu, yönetmenliğini Murat Daltaban’ın üstlendiği ‘Rhinoceros’ (Gergedanlar), İskoçya’da eleştirmenlerce verilen CATS Ödülleri’nden dört ödülle ayrıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de bağımsız tiyatronun öncü adreslerinden olan DOT’un sanat yönetmeni Murat Daltaban’ın Lyceum Theatre Edinburgh’da sahnelediği Edinburgh International Festival ortak yapımı ‘Rhinoceros’ (Gergedanlar) oyunu, yedi dalda aday olduğu ‘Critics’ Awards for Theatre in Scotland (CATS) 2018’den dört ödül aldı. Pazar akşamı Perth Theatre’da düzenlenen törende Murat Daltaban ‘en iyi yönetmen’ ve Robert Jack ‘en iyi erkek oyuncu’ ödüllerini alırken; en iyi müzik ve ses (Oğuz Kaplangı) ve en iyi yapım dallarındaki ödüller de ‘Rhinoceros’un oldu.

DOT’a İskoçya’dan 4 ödül

Murat Daltaban ve Oğuz Kaplangı

Gergedanlar’, absürd tiyatro denince akla ilk gelen kalemlerden olan Romanyalı-Fransız oyun yazarı Eugène Ionesco’nun en önemli oyunlarından biri. Zinnie Harris tarafından yeniden yorumlanan oyunu, Murat Daltaban yönetmiş ve oyun ilk olarak Edinburgh International Festival kapsamında kapalı gişe sahnelenmişti. ‘Rhinoceros’ mart ayı sonunda The Royal Lyceum Theatre Edinburgh’ta yeniden seyirci ile buluşmasının ardından, İngiliz The Guardian gazetesinin ülke kapsamında değerlendirme yaparak hazırladığı ‘Haftanın En İyi 5 Tiyatro Oyunu’ listesinin de en başında yer almıştı.

DOT’a İskoçya’dan 4 ödül


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!