Destek galası

Güncelleme Tarihi:

Destek galası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 21:35

İSTANBUL Modern’in çocukların ve gençlerin sanat eğitimini desteklemek için düzenlediği ‘Gala Modern’ önceki gece İstanbullu sanatseverleri bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Geçen yıl terör olayları nedeniyle düzenlenemeyen Gala Modern’deki ‘destek yarışında’ son dönemlerde Suriyeli mülteci çocukları da kapsayan eğitim projeleri için 2 milyon 250 bin lira toplandı. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Ezcacıbaşı, bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘Gala Modern’ gecelerinde şimdiye kadar sağlanan desteklerle 450 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yaralandığını söyledi.

‘Gala Modern’, çocuk ve gençlerin dünyalarını zenginleştirecek sanat eğitimi için pek çok gönüllünün bir araya geldiği bir etkinlik. Müzenin koleksiyonunda eserleri olan sanatçılar ‘destek yarışı’ için eserlerini veriyor, mekân tasarımını, sunuculuğu ve destek yarışını ünlü isimler gönüllü üstleniyor. Art Dubai’nin de destekleyicisi olan Emaar bu yıl ana sponsorluğu üstlenirken, sunuculuk için Rana Erkan Tabancı ile ‘destek yarışını’ büyük bir maharetle yöneten Rafi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yine sahnede.

Oyuncu Mert Fırat ise 4-15 yaş işitme engelli çocuk ve gençler için hayata geçen ‘Sanatın Sözleri’ projesinin ‘destek yarışını’ yönetiyor.

Cem Yılmaz esprileriyle geceye renk katan başka bir gönüllü.

İstanbul Modern’de “doğanın kucağında” hissini veren mekân ise Tabanlıoğlu Mimarlık ile dDf tarafından tasarlanmış. 13 eserle ‘destek yarışına’ katılan 11 sanatçıya gelirsek, Olafur Eliasson, Murat Akagündüz, Turan Aksoy, Avrupa’nın en gözde kadın ressamlarından Katharina Grosse, Ali Kazma, Bahar Oganer, Julian Opie, Tanju Özelgin, Murat Pulat ve Kemal Seyhan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!