CRR’da 18 Mart oratoryosu

Güncelleme Tarihi:

CRR’da 18 Mart oratoryosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2019 11:28

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü özel bir etkinlikle kutluyor.

Haberin Devamı

‘Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu’, 18 Mart’ta, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Çetin Işıközlü’nün, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitleri’ şiirinden ilham alarak bestelediği oratoryo, CRR Senfoni Orkestrası ve İstanbul Senfoni Korosu tarafından icra edilecek. Gecede orkestrayı Çetin Işıközlu, koroları ise Gökçen Koray ve Seval Irmak yönetecek. Çanakkale şehitlerine ithaf edilen ‘Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu’nda Türk motifleri batı müziği kalıplarıyla yorumlanacak.

 

‘Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu’ beş bölümden oluşuyor. Birinci bölüm ‘Yiğitler Harmanı’ ismini taşıyor. Bu bölümde, savaş meydanlarının tasviri yapılıyor ve Türk halkının ülkesini kurtarmak için gösterdiği gayret senfonik olarak anlatılıyor. İkinci bölümde; ‘Çanakkale Türküsü’ üzerine çeşitlemeler solist, koro ve orkestra tarafından yorumlanıyor. Atatürk’ün söylemlerine yer verilen üçüncü bölümde; ‘Conk Bayırı’ tasvirini, ‘Bomba Sırtı’ vakasını ve ‘Dur Yolcu’ dizelerini notalardan yeniden dinlemek mümkün. Bir duaya davet olan dördüncü bölüm ise ‘Allahu Ekber’ ve ‘Çanakkale Geçilmez’ temaları üzerine kurulu. Oratoryo; Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri şiirini, tüm sanatçıların dua temalı bir ezgi ile yorumlamasıyla son buluyor.

Haberin Devamı

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, saat 20.00’de başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!