Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde kapanışı Şevval Sam yapacak

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinde kapanışı Şevval Sam yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 15:03

Uluslararası festivaller kapsamında altı kez en iyi festival seçilen Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali dört kıta 64 ülkeden yaklaşık 1500 kültür ve sanat elçisini ağırlıyor. Festivalin son konserinde bu akşam Şevval Sam sahne alacak.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ,19’uncusu gerçekleştirilen ayrıca Türkiye’nin CIOFF’a ilk üye olan ve A kategorisindeki tek festivali ülkelerin dans gösterileri, sergiler, ünlü sanatçılar ,muhteşem konserler eşliğinde 4 Ağustos tarihine kadar sürecek.  

Festivalin bu yıl ki teması doğanın korunmasına dikkat çekmek amacıyla 'Her Şey Doğadan' olarak seçildi. Festival Komitesi tarafından bu yıl kültür ve sanatta 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' Rutkay Aziz ve Nevra Serezli’ye verilirken, basın dalında 'Basın Başarı Ödülü' gazeteci İsmail Saymaz’a 'Basın Onur Ödülü' se Altan Öymen’e verilecek.

Büyükçekmece Kültürpark Kervansaray’da düzenlenen 'Atölye Bayramı Her Şey Doğadan Geleneksel El Sanatları Sergisi' dünyanın dört bir yanından gelen zanaatkârların çalışmaları ile festivalin ruhunu yansıttı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün etkinliği şu sözlerle özetledi: "Dünyanın geçmişini bir bakıma ortaya koyan, atalarımızın yaşarken neleri kullandığını bizlere anlatan 70 ülkeden 150 sanatçı dostumuzun ortaya koymuş olduğu el sanatları sergimizde sanatçılarımız çalışmalarını bu workshopla bizlere sergiledi. Bu çalışmaların hepsi 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin zenginlikleri.”

Haberin Devamı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün 'Bi dünya Bebek' ve 'Uluslararası El Sanatları Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Akgün "Bebek çalıştayının bu kadar zengin ve enterasan olacağını düşünmemiştim. 64 ülkeden bin 400 sanatçı katılıyor. 10 gün boyunca ağırlayacağız. Hem Türkiye’den hem de yurt dışından birçok ülkeden katılan sanatçılar sergilemeye başladılar ürünlerini, yapmaya da devam ediyorlar. Zannediyorum çocuklar buradan bir hafta boyunca çıkmayacaklar” dedi.

'Dünya Müzik Enstrümanları', 'Bir arada Mozaik' ve '9. Uluslararası Güler Ertan Fotoğraf Yarışması' sergilerinin açılışı Büyükçekmece Belediye Başkanı  Dr. Hasan Akgün’ün kurdele kesimiyle İstanbullularla buluştu. Dr. Hasan Akgün sergide emeği geçen sanatçılara ödüllerini takdim etti. Son olarak ise geleneksel hale gelen hediyeleşme seremonisiyle birlikte, farklı ülkelerden gelen konuklar, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Akgün'e verdi. Başkan Akgün ise gelen konuklara Büyükçekmece'nin simgesi olan Mimar Sinan Köprüsü'nün maketini takdim etti.

Haberin Devamı

Güler Ertan'ın oluşturduğu fotoğraf sergisinde ise dünyanın farklı ülkelerinden gelen fotoğraflar vatandaşların beğenisine sunuldu. Doğallığı ve dünyanın gerçek yüzünü yansıtan fotoğraflar 31 Temmuz Salı günü Kültür Park'ta jürinin kararına sunulacak. Bu arada Dünya Müzik Enstrümanları sergisinde dünyanın farklı köşelerinden gelen eski ve yeni müzik aletlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinde kapanışı Şevval Sam yapacak

Uluslararası Büyükçekmece Kültür sanat festivali kapsamında yaklaşık 200 yıllık tarihi değerleri olan 1500 çeşit kahve fincan takımları için de sergi düzenlendi. Ünlü iş insanı ve koleksiyoner Hasan Tiryaki mazisi asırları bulan dünyanın onlarca ülkesinden topladığı kahve fincanlarını Büyükçekmece Kültür Sanat festivalinde sergiledi. Bugüne kadar damaklara hitap eden kahve şimdi ise onu muhteşem bir sunumla gözlere hitap eden binlerce fincan sergisi ile meraklıların ziyaretine açıldı.

Haberin Devamı

Bu arada Festival kapsamında ünlü sanatçılardan Selda Bağcan, Edis ve Manuş Baba her akşam Büyükçekmece’de konser verdi.

Programa göre 3 Ağustos Cuma günü festivalin son konserinde ise Şevval Sam sahne alacak.

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinde kapanışı Şevval Sam yapacak

BAKMADAN GEÇME!