Bursa'ya yeni sahne

Güncelleme Tarihi:

Bursaya yeni sahne
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 14:37

Geçen yıl 30 Aralık'ta hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Ayşe Selen'in adı Bursa'da yeni açılan bir sahneye verildi.

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesi’nin Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’nde hayata geçirdiği Ayşe Selen Deneme Sahnesi törenle açıldı. Geçen yıl 30 Aralık’ta hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Ayşe Selen’in adını taşıyan sahnenin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ayşe Selen’in hayat ve tiyatro arkadaşı Şehsuvar Aktaş ve tiyatro tutkunları katıldı. Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye tiyatrosuna önemli katkılar sunan Ayşe Selen’in adının Nilüfer’de yaşatılmasından büyük bir onur duyacaklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Ayşe Selen, Türkiye Tiyatrosu’na yaptığı çeviri ve uyarlama metinlerle büyük katkı yaptı. Yaşamı boyunca, ‘nefesi buraya ait bir tiyatro’ arayışında oldu. Aynı zamanda, Çağdaş Batı Tiyatrosu ve geleneksel tiyatro yöntemlerinin anlatı biçimleri ve motifleri üzerine çalışarak, ‘alternatif’ bir tiyatro bakışı geliştiren bir isimdi. Ayşe Selen’in tiyatro için yaptığı cesur ve yenilikçi hareketler, tarihsel olarak bir anlam ifade etmektedir ve hala güncelliğini koruyarak tiyatroya yeni bir soluk getirmek isteyen tiyatroculara kıymetli bir örnek olmuştur. Ayşe Selen’in adının bu sahneyle bundan böyle Nilüfer’de yaşatılacak olması bizim için önemli bir sorumluluk ve gururdur” diye konuştu.

Haberin Devamı

“TİYATRO YAPAN HERKESE AÇIK BİR SAHNE”
Ayşe Selen Deneme Sahnesi’nin Bursa’nın büyük bir ihtiyacını karşılayacağına dikkat çeken Bozbey, “Bugünden itibaren gerek Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun, gerekse Bursa’daki ve ülkedeki tiyatroların önemli oyunları sahne alacak. Yani burası, Ayşe Selen’in öğretisi doğrultusunda tiyatro yapan herkese açık olacak. Nilüfer Kent Tiyatrosu da, Batuhan Pamukçu’nun yönettiği “Titanik Orkestrası” ile 11 Aralık 2018’de burada prömiyer yapacak. Bu tarihten itibaren pazar günleri oyun, bu sahnede izlenebilecek” dedi.

Ayşe Selen’in hayat ve tiyatro arkadaşı Şehsuvar Aktaş da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Aktaş, “Nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum ama böylesi güzel bir mekanın Ayşe Selen’in adıyla anılması çok anlamlı. Böyle bir incelik gösterildiği için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Çok güzel bir mekan ve umarım uzun ömürlü olur. Üretimleri süreçlerine katkıda bulunacak ve destekleyecek olan bu sahne tiyatro açısından çok önemli” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Şehuvar Aktaş’ın Türkçeye çevirdiği ve Ayşe Selen’in katkıda bulunduğu Ortaçağ halk komedisi ‘Avukat Pierre Pathelin Farsı’ isimli oyununun okuması, Şehsuvar Aktaş, Melisa İclal Yamanarda, Barış Ayas, Mert Tiryaki ve Oğuzhan Ayaz tarafından gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!