Bu yılki destek 'Tek Başına' filmine

Güncelleme Tarihi:

Bu yılki destek Tek Başına filmine
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2018 13:50

Ermenistan Türkiye Sinema Platformu ortak yapım atölyesi 10-12 Temmuz tarihlerinde Erivan’da, 15. Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bu sene ortak yapım atölyesine ön jüri tarafından 20’den fazla başvuru arasından seçilen Türkiye’den ve Ermenistan’dan ve her iki ülkenin diasporalarından toplam 8 proje katıldı. Üç günlük atölye çalışması kapsamında film gösterimleri, sunumlar ve paneller gerçekleştirildi. Katılımcılar projelerini sektör profesyonellerine ve festival kapsamında Erivan’da bulunan Avrupalı fon temsilcilerine, televizyonlara ve yapımcılara sunma fırsatı da buldular.

Üç günlük atölye çalışmasının sonunda jüri, yönetmenliğini Dilek Gökçin’in, yapımcılığını Türkiye’den Dilek Aydın’ın ve Ermenistan’dan Arthur Sukiasyan’ın yaptığı Tek Başına / On Her Own adlı belgesel 7 bin Euro’luk ödülün sahibi oldu.

Bu yıl Altın Kayısı Film Festivali kapsamında, daha önce ETSP tarafından desteklenen bir filmin de gösterimi vardı. Yönetmenliğini Sevda Usanoğlu’nun yaptığı Pastelden Cılız Bir Resim festival kapsamında gösterildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!