Bodrum'un Ağustos klasiği

Güncelleme Tarihi:

Bodrumun Ağustos klasiği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 15:58

4-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Bodrum Müzik Festivali, Fazıl Say, Gülsin Onay, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina ve Avi Avital gibi yıldızları müzikseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

BU yıl 14'üncüsü düzenlenen ‘Bodrum Müzik Festivali’ 4-8 Ağustos tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak. Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank'ın destekleriyle Turkcell'in ana sahne sponsorluğuyla düzenlenecek festival, bu yıl da Türkiye ve dünyadan pek çok ünlü sanatçıyı ağırlayacak.

Doğuş Holding'de gerçekleştirilen festivalin tanıtım toplantısında konuşan Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, sanatın evrensel bir lisan olduğuna işaret ederek, bu dilin toplumları birbirine bağlayan bir köprü görevi yürüttüğünü söyledi. Akhan, 13 yıldır devam eden festivalde toplamda 4 bini aşkın müzisyeni, 121 konserde 200 binden fazla dinleyiciyle buluşturduklarını belirterek, "Festivalimiz artık sadece klasik müzik değil, klasik müzik odaklı olmakla birlikte farklı disiplinleri de bütün Bodrum yarımadasında etkinliğini sürdürecek bir yapıya kavuştu" dedi.

Haberin Devamı

ONAY’A ONUR ÖDÜLÜ

Festival 5 gün boyunca, Fazıl Say, Gülsin Onay, Murat Karahan, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina, Víkingur Olafsson ve Avi Avital gibi sanatçıların yanı sıra, Sevil Ulucan, Hillel Zori, İbrahim Yazıcı, Erman Türkili, Çağ Erçağ, Gülru Ensari, Dorukhan Doruk, Camille Thomas ve Veriko Çumburidze gibi virtüözleri de müzikseverlerle buluşturacak. Festivalin açılışı, D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi'nde, Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, soprano Lauren Fagan ve tenor Murat Karahan ile birlikte yer aldığı konserle gerçekleştirilecek.      
Festivalin ikinci gününde ünlü piyanist Fazıl Say sahne alacak. Festivalde, uluslararası müzik kariyeriyle tanınan, dünyanın en önemli orkestraları ve şefleriyle başarılı konserlere imza atan ve Ahmed Adnan Saygun eserlerinin dünyaya tanıtılmasında öncülük eden Gülsin Onay'a ‘Onur Ödülü’ takdim edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!