BİFO'nun yeni sezon programı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

BİFOnun yeni sezon programı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 15:09

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO), 2018–2019 sezonu programı açıklandı. BİFO, İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te gerçekleşecek konserlerinde Katia & Marielle Labèque, Mischa Maisky, Rudolf Buchbinder, Evelyn Glennie, Denis Kozhukhin, Ryan McAdams, Miah Persson, Elena Maximova, Rame Lahaj, Adam Plachetka, Nemanja Radulović, Bülent Evcil ve Gülsin Onay’la aynı sahneyi paylaşacak.

Haberin Devamı

Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO sezonu, 4 Ekim 2018 Perşembe akşamı ünlü flüt sanatçısı Bülent Evcil solistliğinde, Fazıl Say’ın Flüt Konçertosu’nun dünya prömiyerinin yapılacağı konserle açacak.

Katia & Marielle Labèque piyano ikilisi yeniden Borusan Sanat’ın konuğu oluyor. En son, BİFO’nun 2015–2016 sezonunun konuğu olan ikili, Philip Glass’ın İki Piyano İçin Konçerto’sunun Türkiye prömiyerine imza atmış ve aynı sezon BİFO’nun tematik festivalleri kapsamında “Batı Yakasının Hikâyesi” başlığı altında gerçekleşen konserlerinde Minimalist Dream House adlı projelerini dinleyicinin beğenisine sunmuştu. Yeni sezonun 20 Aralık 2018 tarihli konserinde ise ikili, Londra Filarmoni, Dresden Filarmoni, Orquesta Nacional de España, Orchestre de Paris ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın ortak siparişi olan Dessner’in İki Piyano için Konçerto’sunun Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

İzleyicilerin yakından tanıdığı bir sanatçı, “perküsyon sihirbazı” Evelyn Glennie 28 Şubat 2019’da Kamran İnce’nin yeni yapıtının dünya prömiyeri için İstanbul’da! Perküsyonu kendisi için bir yaşam kaynağı olarak gören, Björk’ün Telegram albümünden, 2012 Londra Olimpiyatları’na kadar imzasının izini süreceğimiz nadir sanatçılardan biri Glennie. Büyük ölçüde duyma engeli olan, bunun müzikle yaşamak için bir “engel” olmadığının en büyük simgesi Evelyn Glennie’ye tamamıyla Kamran İnce’nin yapıtlarına ayrılmış bu konserde, İnce yönetimindeki BİFO eşlik edecek.

BİFO ile daha önce, Beethoven sonatları ve Beethoven konçertoları ile iki sezon aynı sahneyi paylaşan piyano virtüözü Rudolf Bucbinder, bu defa 13 ve 14 Şubat 2019’da gerçekleştireceği iki konserde Brahms konçertolarını seslendirecek.

Onursal Şef Gürer Aykal ile Sürekli Şef ve Sanat Yönetmeni Sascha Goetzel BİFO ile birlikteliklerini iki ayrı konserde kutluyorlar. Gürer Aykal yönetimindeki BİFO’nun piyanist Denis Kozhukhin’e eşlik edeceği 20. yıl konseri 14 Mart’ta ve Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO’nun keman virtüözü Nemanja Radulović’e eşlik edeceği 10. yıl konseri 16 Mayıs 2019’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Alman repertuvarının yapıtaşları Brahms ve Bruckner’in yapıtlarının özellikle dikkat çektiği programda, Respighi, Beethoven, Holst, Walton gibi bestecilerin senfonik yapıtları ve BİFO tarafından sipariş edilen, dünya prömiyeri gerçekleştirilecek olan Kamran İnce’nin yanı sıra Rey, Erkin, Saygun, Alnar ve Akses gibi, “Türk Beşleri” olarak anılan birinci kuşak Cumhuriyet dönemi bestecilerinin yapıtları dikkat çekiyor. Dvořák, Grieg, Çaykovski’nin konçertoları da yeni sezon konserlerinin programlarında yer alıyor.

KORO LİTERATÜRÜNÜN İKİ MİHENK TAŞI: BRUCKNER VE BRAHMS

Romantizmden Sonsuzluğa başlığını taşıyan 25 Nisan 2019 tarihli konser ise yeni sezon programının yıldızı... Romantizmin iki mihenk taşı, Bruckner ve Brahms’ın yapıtları bu konserde müzikseverlerle buluşuyor.
BİFO, 5-13 Aralık 2018 tarihleri arasında, Stuttgart, Friedrichshafen, Amsterdam, Aachen ve Paris’e uzanan bir turne gerçekleştirecek. Dünyanın en prestijli salonlarından biri olan Amsterdam Concertgebouw’da Nemanja Radulović’e eşlik edecek topluluk, Avrupalı müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

BİFO ve Borusan Quartet’in 2018–2019 sezonu konserlerinin biletleri 29 Eylül 2018 Cumartesi gününden itibaren genel satışa sunulacak. Biletler Biletix üzerinden ve İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’ten (yalnızca konser günlerinde, 18.00’den itibaren) temin edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!