Berlinale’de bu yıl Türkiye’den bir film var

Güncelleme Tarihi:

Berlinale’de bu yıl Türkiye’den bir film var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 09:50

Bu yıl festivalde Türkiye’den tek film var... Ceylan Özgün Özçelik'in senaryosunu yazıp yönettiği 'Kaygı’ adlı film, festivalin Panorama bölümünde gösterilecek.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en çok seyirci çeken film festivali Berlinale, yarın akşam başlıyor. 67’nci kez düzenlenecek festival, Belçikalı caz gitaristi Django Reinhardt'ın hayatını anlatan Fransız yapımı ‘Django’ ile açılacak. 

Bu yıl 27 ayrı ülkeden 18 film büyük ödül ‘Altın Ayı’ için yarışacak. Bu 22 film arasında Türkiye’den eser bulunmuyor. Yarışma bölümünde gösterilecek 24 filmden 22'sinin dünya galası yapılacak.

Berlinale’de bu yıl Türkiye’den bir film var

Berlinale'de geçmiş yıllarda çok sayıda Türkiye yapımı filmi gösterilirken bu yıl sadece bir film yer alıyor. Ceylan Özgün Özçelik'in yazıp yönettiği ‘Kaygı’ adlı film festivalin Panorama bölümünde gösterilecek. Özçelik'in ilk uzun metrajlı filmi Kaygı, 'En İyi İlk Film' yarışmasına da alındı. 50 bin Euro ödüllü 'En İyi İlk Film' yarışmasına 16 film katılıyor.

Haberin Devamı

Kaygı filminin başrolünde Algı Eke oynuyor. Film, sürekli kabus gören Hasret adlı genç bir kadının hikayesini anlatıyor. Ailesini trafik kazasında kaybeden Hasret, ailesinin ölümüyle ilgili şüphelere düşüyor. Filmde bu hikaye üzerine kurulu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!