Başka Sinema Ayvalık Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali başlıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 02, 2018 17:10

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, 5-10 Ekim tarihleri arasında Ayvalık Amfitiyatro’da gerçekleşecek

Haberin Devamı

Kariyo & Ababay Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, 5 Ekim Cuma günü başlayacak. Festival boyunca hem yurtiçi hem yurtdışı festivallerinde son dönemde isimleri sıklıkla duyulan 40 film sinemaseverlerle buluşacak. Festival programı içerisinde; söyleşiler, paneller ve atölyeleri de barındırıyor. Film gösterimleri sonrasında yönetmen ve oyuncularının katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek.
Festival, 5 Ekim akşamı Ayvalık Amfitiyatro’da düzenlenecek törenin ardından başlayacak. Açılış töreninde festivalin ana sponsoru Kariyo & Ababay Vakfı’nın (KAV) Yılın Yönetmeni Ödülü sahibine takdim edilecek. KAV tarafından seçilen yılın yönetmenine vakıf tarafından 100.000 TL para ödülü verilecek. Yılın Yönetmeni Ödülü’nü kazanan yönetmenin filmi 6 Ekim saat 20.30’da Vural Sineması’nda gösterilecek.
Festival; Köpek Dişi, TheLobster ve Kutsal Geyiğin Ölümü filmleriyle döneme damga vuran yönetmenlerden Yorgos Lanthimos’un son filmi The Favourite ile başlayacak. Festivalin kapanışı ise Açıkhavada Sinema bölümünde Cunda Meyda’nında gösterilecek Ali Atay yönetmenliğindeki Ölümlü Dünya filmi ile yapılacak. Filmin oyuncu kadrosunda Sarp Apak, Doğu Demirkol, İrem Sak gibi isimler de bulunuyor.

Haberin Devamı

Festivalde gösterilecek filmler yetenekli oyuncu kadrosu ve başarılı yönetmen kadrosuyla dikkat çekiyor.

Festival biletleri biletiva.com üzerinden ve Sanat Fabrikası gişelerinden 10 TL olarak satışa çıkarıldı. Hafta içi gündüz seansları 65 yaş üstü izleyiciler ve öğrenciler için 5 TL olarak belirlendi. Açıkhava gösterimleri ve paneller ücretsiz olacak.

Detaylı bilgi için: http://www.baskasinema.com/ayvalik-film-festivali/

Â

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali başlıyor

BAKMADAN GEÇME!