Baksı’da açık hava konseri

Güncelleme Tarihi:

Baksı’da açık hava konseri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 21:11

Baksı Müzesi’nin bulunduğu alanda yapımı tamamlanan Şair Zihni Sanat Alanı’nın açılışında Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu sahne aldı.

Haberin Devamı

BAYBURT’un yetiştirdiği ve şiirleri ile haklı bir saygınlığa sahip sanatçı Şair Zihni’nin adının verildiği Baksı Müzesi’ndeki amfi tiyatronun ilk konukları Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu oldu. Çoruh Vadisi’nin muhteşem manzarasıyla bütünleşen amfi tiyatroya sığmayan seyirciler, konseri mekânın yanındaki yamaçta dinledi.

Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, konser öncesi yaptığı konuşmada açılışı yapılan Şair Zihni Sanat Alanı'nın Baksı Müzesi'nin ikinci önemli adımı olduğunu söyledi. Şair Zihni Sanat Alanı'nda yer alan amfi tiyatronun 500 kişi kapasiteli olduğunu, henüz açılışında tamamen dolmasının kendisini son derece sevindirdiğini belirten Koçan, “İnsanları gerçek anlamda yakınlaştıracak şey sanat. Sanatı ne kadar çok paylaşabilirsek galiba barışı da o kadar çok yüceltiriz” dedi. Koçan, Baksı Müzesi'nin eylülde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağına işaret ederek 14 Eylül'de Erdal Erzincan'ın Şair Zihni Sanat Alanı'nda konser vereceğini, 25 Eylül'de ise ‘Yeteneğin Eğitimi’ konulu sempozyum gerçekleştireceğini kaydetti.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konser 3 saat sürdü.

BAKMADAN GEÇME!