Bakan Ersoy açıkladı: Beş yılda 10 eser çalındı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ersoy açıkladı: Beş yılda 10 eser çalındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 08:30

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2014-2018 yılları arasında bakanlığa bağlı müzelerden 10 eserin çalındığını, birisinin bulunduğunu ve dokuz eserin ise halen arandığını kaydetti.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Sütlü’nün soru önergesine cevap veren Bakan Ersoy, çalınan eserlerle ilgili şunları kaydetti: “Bakanlığımıza bağlı Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nden geçmiş yıllarda yaşanan kayıp/çalıntı eserlerle ilgili failleri hakkında Bakanlığımızca idari, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan adli soruşturma süreci devam etmektedir. Söz konusu soruşturmalar aşamasında emniyet birimlerince söz konusu eserlerden çoğunluğu bulunmuş ve konunun uzmanlarınca orijinallik tespiti yapılarak Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü’nde muhafaza altına alınmıştır.

GEÇEN YIL 2 ESER

Son beş yılın verilerine bakıldığında; 2014 yılında bakanlığımıza bağlı müzelerden toplam beş olayda, çalınan eser sayısı yedi, çalındıktan sonra bulunan eser sayısı bir, halen aranmakta olan eser sayısı altıdır. 2015 yılında bakanlığımıza bağlı müzelerden toplam bir olayda, çalınan eser sayısı bir, halen aranmakta olan eser sayısı birdir. 2016 ve 2017 yıllarında Bakanlığımıza bağlı müzelerden çalınan eserlere ilişkin bir kayıt bulunmamakla beraber 2018 yılında toplam iki olayda çalman eser sayısı iki, halen aranmakta olan eser sayısı ikidir.” 

BAKMADAN GEÇME!