Babylon yeni sezonda farklı coğrafyalara açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Babylon yeni sezonda farklı coğrafyalara açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 15:15

Şehrin müzik ve eğlence hayatına yön veren Babylon 15 Eylül’de açılıyor.

Haberin Devamı

Babylon’un bu sezonki programında Büyük Ev Ablukada, Ari Barokas, BaBa ZuLa, Kabus Kerim, Sound Ports müzik festivali, Poppy, The Cat Empire, 28. Akbank Caz Festivali kapsamında Josef Leimberg, Karl Hector & The Malcouns, Mehmet Uluğ Gecesi, Nubya Garcia, Omer Avital Qantar, Ezra Collective, Bixiga 70,Garanti Caz Yeşili kapsamında Ought, Submotion Orchestra var.

Tarih

Saat

Etkinilik

15 Eylül 2018

18:00

Babylon'u Sen Aç!

21 Eylül 2018

22:30

Büyük Ev Ablukada - Fırtınayt

22 Eylül 2018

22:30

LUV X HIP HOP

28 Eylül 2018

21:30

Ari Barokas

29 Eylül 2018

22:30

BaBa ZuLa

29 Eylül 2018

23:59

Kabus Kerim

3 Ekim 2018

19:30

Poppy

13-14 Ekim 2018

16:30

Sound Ports İstanbul

18 Ekim 2018

21:30

28. Akbank Caz Festivali - Josef Leimberg

19 Ekim 2018

21:30

28. Akbank Caz Festivali - Karl Hector & The Malcouns

20 Ekim 2018

20:30

28. Akbank Caz Festivali - Mehmet Uluğ Gecesi

23 Ekim 2018

21:30

28. Akbank Caz Festivali - Nubya Garcia

24 Ekim 2018

21:30

28. Akbank Caz Festivali - Omer Avital Qantar

25 Ekim 2018

21:30

28. Akbank Caz Festivali - Ezra Collective

26 Ekim 2018

21:30

28. Akbank Caz Festivali - Bixiga 70

30 Ekim 2018

21:30

The Cat Empire

8 Kasım 2018

21:30

Garanti Caz Yeşili: Ought

9 Kasım 2018

21:30

Garanti Caz Yeşili: Submotion Orchestra

Babylon 15 Eylül Cumartesi günü kapılarını açıyor. bomontiada Avlu’da saat 18.00’da Radyo Babylon DJ set ile başlayacak etkinlikte March Live, Akın Sevgör, Rain Lab (İdil Meşe & Da Poet), Kerem Akdağ, Nusaibin’in sahne alacak.

Büyük Ev Ablukada, Fırtınayt ile yeni sezonun ilk performansı için 21 Eylül Cuma akşamı Babylon’a konuk oluyor. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği “Akustik” ve “Full Faça” performanslarının ardından Büyük Ev Ablukada, 2016’da yeni tarzları “Fırtınayt” ile elektronik dünyaya adım attı. “Fırtınayt” albümlerinden “Hepsine Ne Fena” parçasına çektikleri ilk video klipleri, hayranları ve müzikseverler tarafından da ilgi toplayan Büyük Ev Ablukada dinleyicileriyle Babylon’da buluşuyor.

Haberin Devamı

Sezonun ilk hip hop partisi için LUV X HIP HOP 22 Eylül Cumartesi günü Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. LUV X HIP HOPile Drake, Kanye West, Dr. Dre, Cardi B, Nicki Minaj, Travis Scott, Migos, Post Malone, XXXTentacion, 6IX9INE gibi hip hop dünyasının önemli isimlerini Babylon dans pistine taşınıyor. Gece boyunca DJ kabinin başında Gorillaz, Sofi Tukker, Fatboy Slim, Kelis, Inna, Pet Shop Boys, Britney Spears, Selena Gomez, Pink, Ciara, Gala gibi isimlere yaptığı remix’lerle tanınan ARMAGEDDONTURK ve mikrofonda MC Su Yıldız bulunacak.

Türkiye rock sahnesinin öncü gruplarından Duman’ın bas gitaristliğini yapan Ari Barokas solo projesi ile 28 Eylül Cuma günü Babylon’a konuk oluyor. Birçok şarkının besteciliği ve söz yazarlığını da sürdüren Ari Barokas, ilk solo akustik albümü “Lafıma Gücenme”yi 2018’de yayınladı. Gecede Ari Barokas’a gitarda Utku İnan, kontrbasta Ekin Bilgin ve davulda Mehmet Demirdelen’in eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye modern müzik tarihinin özgün ekiplerinden BaBa ZuLa 29 Eylül Cumartesi gecesi Babylon’da sahne alıyor. Özgün oryantal dub psikedelik tarzıyla Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Barış Manço ve Moğollar’dan etkilenen BaBa ZuLa, çağdaş müzik türlerini geleneksel halk müziği kökenleriyle birleştirip, dans ve teatral ögeleri de performanslarında bir araya getirmeye devam ediyor. Grubun 20 yıllık müzikal yolculuğunu anlatan, 2017 çıkışlı son albümleri “XX”, The Guardian ve Record Collector’ın aralarında bulunduğu pek çok prestijli yayından övgüler topladı.

“World Music Charts Europe”un Şubat ayı listesinde de ilk sıralara yükselen “XX”, Mad Professor, Dr. Das, Sly & Robie ve Dirtmusic gibi isimlerin yer aldığı bir dub düzenlemesi de içeriyor.

Haberin Devamı

Babylon’da müzik 29 Eylül Cumartesi gecesi Cartel ve Karakan’dan Kabus Kerim ile devam ediyor. “Eskiden yeniye, daima ileriye” düsturuyla eski usul hip hop kültürünü yaşatan Kabus Kerim, geniş Türkçe funk ve psikedelik seçkisinden oluşan setlerine bir yenisini daha ekliyor.

Elektropop müziğin Amerikalı genç temsilcisi Poppy, 3 Ekim Çarşamba akşamı Babylon’da! The CUT, Paper ve BuzzFeed gibi yayınlar tarafından “Youtube çağının Warhol”ü ve “Pop müziğin geleceği” şeklinde tanımlanan, 2014 yılında Youtube üzerinden yayınladığı videolarıyla internet ve gençler arasında bir fenomen olan Poppy, bugün ise sahne yıldızı haline geldi. 2017 senesinde ilk stüdyo albümü Poppy.Computer’ı yayınlayan Poppy, Rolling Stone’da senenin en iyi 20 albümü arasında gösterildi. J-Pop ve K-Pop gibi global tarzların prodüksiyon biçimlerini Amerikan pop müziğine uyarlayan Poppy, ilk Avrupa turnesi “Am I A Girl?” kapsamında, Internet-pop tarzı ile Türk müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Sound Ports İstanbul'un üçüncüsü 13-14 Ekim'de gerçekleşiyor. Gülbaba Music organizasyonu, Kendine Has sponsorluğu ve Babylon, bomontiada Avlu, ATÖLYE ve A Corner in the World X bomontiada ALT’ın mekan partnerliğinde 13-14 Ekim’de gün boyu sürecek festivalin bu yılki teması “Empower One Another”. Empower One Another teması ile Sound Ports İstanbul çok sesliliği kutluyor.

Los Angeles çıkışlı müzisyen ve prodüktör Josef Leimberg muhteşem trompetiyle 28. Akbank Caz Festivali Kapsamında 18 Ekim Perşembe akşamı Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. Cal Arts’tan mezun olduktan sonra Erykah Badu, Om'Mas Keith, Chance The Rapper, Robert Glasper, Thundercat, Miguel, Terrace Martin, SZA, Frank Ocean, Xzibit, Robin Thicke ve Kendrick Lamar gibi isimlerle kayıtlar yaptı. Prodüktörlüğünün parlamaya başladığı dönemde, Snoop Dog ile tanışarak platin plak ödüllü albümlerindeki birçok parçanın prodüktörlüğünü yaptı. 10 yılı aşkın bir süre boyunca peş peşe, Robin Thicke’in turne arkadaşı da olan sanatçı bu iş birliklerinin ardından, 2016’da caz, hip hop, funk ve baladları harmanladığı ilk solo albümü Astral Progressions’ı yayınladı.

Haberin Devamı

Krautrock’ın deneyselliğini, Afrobeat ve caz ile harmanlayarak funk’a ustalıkla yediren Karl Hector & The Malcouns 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 19 Ekim Cuma akşamı Babylon’da! Gitarist ve yapımcı JJ Whitefield, Poets Of Rhythm ve Whitefield Brothers’ın ardından, davulcu Zdenko Curulija ile birlikte 2007 yılında Karl Hector & The Malcouns’ı kurdu. Grup, “Sahara Swing” isimli ilk albümlerinin ardından, ikinci albümleri “Unstraight Ahead” ile çerçevesini daha da genişleterek, Gana ve Mali menşeli Batı Afrika tınılarını Doğu Afrika caz melodileriyle buluşturdu. Ekip, 1960’ların son demlerinde yükselen özgür funk ruhunu Afrobeat ile bir araya getireceği performans ile Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor.

28. Akbank Caz Festivali, bu sene 20 Ekim Cumartesi akşamı 4. kez Mehmet Uluğ gecesinde Babylon’da değerli isimleri ağırlıyor. George Garzone: Let Be What Is belgeselinin gösterimiyle başlayacak gecenin ilk konseri için ise piyanist Aydın Esen ve caz sanatçılarından Can Kozlu beraber sahne alacak. Gecenin ikinci konserinde ise Aydın Esen Group müzikseverlerle buluşacak.

Saksafoncu, besteci ve grup lideri Nubya Garcia, 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 23 Ekim Salı aksamı Babylon’da! Sanatçı, ilk solo projesi Nubya’s Five’dan yaklaşık bir yıl sonra yeni EP’si “When We Are”ı 2018’in Mart ayında yayınladı.

Akbank Caz Festivali kapsamında 24 Ekim Çarşamba akşamı Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. Başarılı müzisyen, Brooklyn’de 2016’da kurduğu yeni beşlisi Qantar ile kendi bestelerini hiç olmadığı kadar iyi sergileyerek, her seferinde güzel sonuçlar elde ediyor. Ekipleriyle aynı adı taşıyan albümleri Qantar’ı yayınlamalarının üzerinden çok geçmeden ekip Babylon’da Türk müzikseverlerle buluşuyor.

Afrobeat, reggae, caz ve hip-hop melodilerini, Londra ruhuyla harmanlayan Ezra Collective 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 25 Ekim Perşembe akşamı Babylon’da! 2012’de Yamaha Jazz Experience yarışmasında ödül alarak müzik dünyasındaki ilk çıkışlarını yapan Ezra Collective, o günden bu yana, Royal Albert Hall da dahil olmak üzere, Londra’da ve dışında pek çok sahnede çaldı.

São Paulo’nun avangart pop, caz ve dub sahneleriyle haşır neşir olan ve farklı müzikal geçmişlerden gelen grup üyelerinin kolektif dehasının ürünü olan Bixiga 70, 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 26 Ekim Cuma akşamı Babylon’da sahne alıyor. 

Avustralyalı ska-jazz topluluğu The Cat Empire30 Ekim Salı akşamı Türkiye’de ilk kez Babylon’da sahne alıyor. Müzik dünyasının aranan parti gruplarından biri olan The Cat Empire ska, caz ve funk üçlüsünü bir araya getiriyor. 2003 yılında aynı adı taşıyan ilk albümlerini yayınlayan altı kişilik kadro, yayınladıkları sayısız tekli ve albümün ardından son olarak 2016 tarihli albümleri Rising With the Sun’ı paylaştı. Her biri enstrümanına hakim müzisyenlerden oluşan orkestrasıyla enerjiyi hiç düşürmeyen The Cat Empire’ın rafında pek çok platinum albüm ödülü bulunuyor. Bugüne dek 1000’in üzerinde performans sergileyen topluluk ilk defa Babylon’da Türk müzikseverlerle buluşuyor.

Post-punk sahnesinin Montreal çıkışlı temsilcisi Ought, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 8 Kasım Perşembe günü Babylon’da! Dörtlü, 2012 yılında kendi kaydettikleri EP’leri “New Calm”ın ardından 2014 yılında çıkış albümleri “More Than Any Other Day”i yayınladı. Başarılı çıkışları, 2015 yılında raflarda yerini bulan ikinci albümleri “Sun Coming Down” ile devam etti. Merge Records etiketiyle 2018’de yayınladıkları son albümlerinin prodüktörlüğünü Animal Collective, Deerhunter ve Dirty Projectors gibi isimlerle çalışan Nicolas Vernhes yaptı. Son albümleri “Room Inside The World”de Ought, “kimlik, bağlar ve belirsizliklerle dolu bir dünyada hayatta kalmak” gibi temaları yakından incelerken; vibrafon, kendine özgü gitar tınıları, drum machine’ler ve 70 kişilik bir koro ile sahip olduğu post-punk sound’unu genişletmeyi başarıyor.

İngiltere Leeds çıkışlı Submotion Orchestra, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 9 Kasım Cuma gecesi Babylon’da! 2010’da yayınladıkları çıkış albümleri “Finest Hour” ile electronica, jazz, soul ve downtempo’yu harmanlayarak kendilerine özgü bir sound yakalayan Submotion Orchestra, sinematik performanslarıyla kısa sürede kitlelere ulaşmayı başardı. 2012’den beri Glastonbury, Bestival, London Jazz Festival, The Big Chill, Pohoda ve Outlook gibi Avrupa’nın önemli festivallerinde yer alarak isimlerini duyurdular. İleriki albümlerinde İngiltere çıkışlı bass ve dubstep soundları da müziklerine dahil eden grup 2016’da yayınladıkları “Colour Theory” albümünde Royce Wood Jr., Andrew Ashong ve Catching Flies gibi sanatçılar ile birlikte çalıştı. Bu sene yayınlanan 5. albümleri “Kites” grubun son iki senede yaşadığı doğum ve ölüm gibi kişisel hikayelerinden ilham alarak yakaladıkları 10 adet polaroid fotoğrafın etrafında kurulan 10 şarkıdan oluşuyor.

Biletler, Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden ve Babylon Gişe'den satın alınabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!