‘Aydın Doğan Ödülü’ Şener Şen’e

Güncelleme Tarihi:

‘Aydın Doğan Ödülü’ Şener Şen’e
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 08:30

AYDIN Doğan Vakfı tarafından her yıl kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında başarıya ulaşmış kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen ‘Aydın Doğan Ödülü’ne bu yıl Şener Şen layık görüldü.

Haberin Devamı

Toplumun kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmeye katkı sağlamak amacıyla Aydın Doğan Vakfı tarafından, 1996 yılından bu yana her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü’nün bu yılki kategorisi ‘Sinema’ olarak belirlendi.

Ödül, Türk sinemasında farklı dönem ve ekollere yayılmış olarak, yalnızca başrolleriyle yıldızlaşmayan aynı zamanda canlandırıldığı dönemlerde toplumun genelinin yalın tasvirleri olan karakterleri de başarıyla canlandıran bir karakter oyuncusu olması, Türk sinemasının en zor dönemlerinde yer aldığı özgün yapımlarla sinemamızın sürdürülebilir geleceğinde derin izler bırakan, canlandırdığı rollerin işaret ettiği kişilik yapılarından bağımsız; samimi, halkın içinden gelen, topluma yabancılaşmamış rolleriyle toplumsal hafızamıza kazınan değerli bir yetenek oluşu; hep saygınlığı ve sevilen bir kişi olması ile öne çıkan ve aldığı ödüller ile ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla genç kuşaklara örnek olması nedeniyle sanatçı Şener Şen’e verildi. 23. Aydın Doğan Ödülü Şener Şen’e, nisan ayında düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!