Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi

Güncelleme Tarihi:

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 14:44

2018 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Haberin Devamı

2018 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri, 37. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı kapsamında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. 2018 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığında düzenlendi. Selim İleri’nin başkanlığındaki Attilâ İlhan Roman Ödülü Seçici Kurulu’nda Mehmet Eroğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Ülkü Karaosmanoğlu ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan yer aldı. Metin Celal’in başkanlığındaki Attilâ İlhan Şiir Ödülü Seçici Kurulu’nda ise A. Ali Ural, Haydar Ergülen, Adnan Özer ve aileyi temsilen Kerem Alışık yer aldı
Tören, Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Solmaz İlhan’ın açılış konuşmasıyla başladı. İlhan, konuşmasında “Vakıf olarak bu ödüller ile temel amacımız, Attilâ İlhan’ın her eserinde öne çıkartmaya gayret ettiği ‘ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme’ misyonuna lâyık olacak eserleri öne çıkartmaktır” sözlerine yer verdi. Solmaz İlhan’dan sözü devralan Seçici Kurul Onursal Başkanı Doğan Hızlan ise “Attilâ İlhan yeni yetenekleri ortaya çıkması için çok çaba göstermiştir. Bu ödülün de bu amaca hizmet ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Attilâ İlhan adına yakışır şekilde sürdürülen ve onursal başkanı olduğum Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin bir parçası olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı


Roman ödülü, ‘Uyanan Güzel’in yazarı Jale Sancak ve ‘Sıfır’ın yazarı Onur Caymaz arasında paylaştırıldı. Jale Sancak roman ödülünü teslim alırken duygularını şu sözlerle ifade etti: “Yazmaya, bu işlerle uğraşmaya başlamamın sebebi Attilâ İlhan şiiridir. Ben Attilâ İlhan’dan çok şey öğrendim. Her zaman ustalarımdan biri oldu. Bu ödülü almak bana kıvanç veriyor.” Onur Caymaz ise, “Hem Türk edebiyatının hem de Türk düşünce hayatının en sağlam kişilerinden biri olan Attilâ İlhan adına düzenlenen bu yarışmada ödüle değer görülmek bana gurur veriyor. Attilâ İlhan’dan öğrendiğim gibi ‘doğru bildiğimi söylemeye’ devam edeceğim” dedi.
Şiir dalındaki ödül ‘Camekân’ kitabıyla Mehmet Can Doğan’a değer görüldü. Mehmet Can Doğan, ödülünü alırken “ulusal kültür bileşimi konusunda Attilâ İlhan’dan çok şey öğrendiğini” vurguladı ve ekledi: “Yazan ve çizen insanların üzerinde yazı melekleri vardır. Attilâ İlhan da bu ödülle benim yazı meleğim oldu, bu çok gurur verici.”
İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün sahibi ‘Bihaber’ kitabıyla Fatih Baha Aydın oldu. Aydın, ödülü teslim alırken şunları söyledi: “Bu ödülün onuruyla artık daha cesurca yazacağım diyebilirim. Beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum.” İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü ise ‘Ecza Kışı’ kitabıyla Oğulcan Kütük ve ‘Ters Akıntı” kitabıyla M. Sadi Karademir arasında paylaştırıldı. Oğulcan Kütük, “Ödüller şairi heyecanlandırır. Böyle büyük ödüller ise hem heyecanlandırır hem de okur-yazar arasındaki ilişkiyi geliştirir. ‘Ecza Kışı’ bir ilk kitap, çok şey öğrendim bunu yazarken. Attilâ İlhan adına verilen bu ödüle değer görüldüğüm için çok gururluyum” derken, M.Sadi Karademir ise hayatındaki en büyük pişmanlığının adını taşıyan ödüle değer görüldüğü Attilâ İlhan’la tanışamamak olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!