Ali Akay'ın küratörlüğünü üstlendiği 6. Kuandu Bienali kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Ali Akayın küratörlüğünü üstlendiği 6. Kuandu Bienali kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2018 15:56

Tayvan’in Taipei şehrinde 6. Kuandu Bienali 5 Ekim'de kapılarını açtı. Bienalin küratörlerinden biri olan Ali Akay “Asya Tipi Bir Akdeniz’den söz etmek mümkün müdür?” sorusu üzerinden kavramını geliştirdi.

Haberin Devamı

Bienale Türkiye’den Ali Kazma 'Rezistans serisinden Robot' videosuyla ve Seza Paker  'Günün Gecesi' adlı dörtlü video- yerleştirmesiyle katıldı.

Bu sene Bienal 7 küratörün sorduğu 7 sorudan meydana geldi.  Bienalin  küratörleri “Asya Üzerine 7 soru” konusu üzerinden kendi konularını geliştirdi. Bienalin diğer küratörler arasında Okwui Enwezor ile birlikte  11. Documenta küratörlerinden Ute Meta Bauer, Utrech Görsel Sanat ve Tasarım Dekanı  Henk Slager, Bala Star, Kai-Lin Yang , Pan Lu ve Sandy Hsiou Hich Lo kendi sorularını açarak genişletti.

Ali Akayın küratörlüğünü üstlendiği 6. Kuandu Bienali kapılarını açtı

Asya' nın bugün aldığı küresel ekonomik ve teknolojik ilerlemedeki konumu, kapitalizmin başlangıcı olarak kabul edilen 16. Yüzyıl Akdeniz dünyası ile kıyaslanması, Asya’nın tek bir coğrafya olmaktan çok daha fazla öğeyi içinde barındıran bir  kültür alanı olması gibi konular bienalin tartıştığı konular arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!