‘Ah Güzel İstanbul’ 52 yıl sonra ilk günkünden daha yeni

Güncelleme Tarihi:

‘Ah Güzel İstanbul’ 52 yıl sonra ilk günkünden daha yeni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 16:37

Atıf Yılmaz’ın unutulmaz filmi ‘Ah Güzel İstanbul' dijital ortamda restore edilerek yeniledi.

Haberin Devamı

Profesör Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, Arkas Holding’in katkılarıyla Atıf Yılmaz’ın ‘Ah Güzel İstanbul’u dijital ortamda restore edilerek yeniledi. Yapılan restorasyon işlemleri, ‘Ah Güzel İstanbul’ filminin her bir karesi üzerinde tek tek çalışılarak gerçekleştirildi. Zamanın neden olduğu hasarlar ve filmin çekildiği dönemdeki teknik koşullardan kaynaklanan hatalar da dahil olmak üzere tüm bozukluklar orijinale sadık kalınarak düzeltildi.
Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, geçtiğimiz yıllarda ‘Üç Arkadaş’, ‘Sevmek Zamanı’, ‘Kuyucaklı Yusuf’ gibi filmleri de dijital ortamda restore etmişti. Klasik filmlerin restorasyonuna ek olarak, Osmanlı İmparatorluğu’na, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarına ve Atatürk’e ait 600 bin metre yanar tabanlı belge filminin dijital ortama aktarılması ve büyük bir bölümünün de restorasyonu da Merkez tarafından tamamlanmıştı.

Haberin Devamı

Atıf Yılmaz’ın 1966’da yönettiği, Sadri Alışık ve Ayla Algan’ın başrolde oynadığı ‘Ah Güzel İstanbul’, yenilenmiş haliyle 20 Kasım'da Merkez salonlarında düzenlenecek özel bir gösteriyle seyirciye sunulacak.

BAKMADAN GEÇME!