55. Ulusal Yarışma filmleri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

55. Ulusal Yarışma filmleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 15:22

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ulusal yarışmanın kaldırılmasına tepki olarak bir grup sinemacı tarafından bu yıl ikinci kez İstanbul’da düzenlenecek 55. Ulusal Yarışma’da yarışacak filmler belli oldu. Yarışacak yedi film arasında Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Yol Kenarı', Hüseyin Karabey'in 'İçerdekiler' ve Ankara'da en iyi film seçilen Mehmet Ali Konar'ın 'Renksiz Rüya'sı da yer alıyor.

Haberin Devamı

55. Ulusal Yarışma, bu yıl 30 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda düzenlenecek. Yarışmada, genç yönetmenlerin dünya prömiyerini uluslararası festivallerde yapan filmlerinden usta isimlerin merakla beklenen son işlerine, Türkiye sinemasında farklı yönelimleri temsil eden yedi yapım yer alacak.

55. Ulusal Yarışma’da yer alacak filmler şöyle: Hüseyin Karabey’in Melih Cevdet Anday’ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarladığı 'İçerdekiler', Tayfun Pirselimoğlu’nun alegorik distopya hikâyesi 'Yol Kenarı', geçtiğimiz yıl 'Gêncofilmiyle programda yer alan Ali Kemal Çınar’ın ne Kürtçe’yi ne de Türkçe’yi konuşup anlayabilen Osman’ın öyküsünü anlattığı 'Di Navberê De / Arada', Mehmet Ali Konar’ın 90’lı yılların karanlık politik atmosferinde büyüyen Mirza’nın hikâyesini takip ettiği 'Hewno Bêreng / Renksiz Rüya', çocuk yaşta bulduğu ölü atı hatırlayan Hay'ın, adım adım madde ile canlının uyumuna, ruhun doğadaki yerine tanık olduğu yolculuğunu anlatan, Tarık Aktaş’ın ilk filmi 'Nebula', Rojda Akbayır’ın ailesi ile yüzleşmek ve babasıyla hesaplaşmak için çıktığı yolculuğu ele alan belgeseli 'Parçalar', yaşadığı köyün yakınlarında bir ormanda saklanmakta olan Ali’yle karşılaşan 25 yaşındaki dilsiz Sibel’in öyküsünü anlatan Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti imzalı 'Sibel'. 

Haberin Devamı

55. Ulusal Yarışma, 1965 yılında gerçekleştirilen 2. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller kazanan ve Türkiye sinema tarihinde  yer edinen iki filme de programında yer verecek. Festivalde 'En İyi İkinci Film' ödülünü kazanan Atıf Yılmaz imzalı 'Keşanlı Ali Destanı' 55. Ulusal Yarışma’nın açılış filmi olarak gösterilecek. Ertem Göreç’in yönettiği, Vedat Türkali’nin senaryosunu yazdığı ve festivalde 'En İyi Üçüncü Film' seçilen 'Karanlıkta Uyananlar' ise özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluşacak.

Jüri üyeleri Duygu Sağıroğlu, Fatma Girik, Gülsün Karamustafa, Murathan Mungan, Hazar Ergüçlü, Onur Saylak ve Uğur Vardan, 'En İyi Film', 'Yönetmen', 'Erkek Oyuncu', 'Kadın Oyuncu' ve 'Senaryo' dallarında kazananları belirleyecek. Kazanan filmler, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarına ait eserlerle ödüllendirilecek. 55. Ulusal Yarışma ödül töreni 4 Ekim akşamı Cahide Müzikhol’de gerçekleşecek.

 

BAKMADAN GEÇME!