21'inci Afife Ödülü için yarışacaklar

Güncelleme Tarihi:

21inci Afife Ödülü için yarışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 21:26

24 Nisan’da 21’inci kez verilecek olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri adayları açıklandı. ‘Gülünç Karanlık’, ‘Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?’ ve ‘Godot’yu Beklerken’ adaylıklarıyla öne çıktı.

Haberin Devamı

Bu sene 21’inci kez sahiplerini bulacak olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin adayları önceki akşam düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşen basın toplantısında, jüri başkanı Prof. Dr. Merih Tangün tarafından açıklanan adaylar arasında başı dokuz adaylıkla Bakırköy Belediye Tiyatroları prodüksiyonu ‘Gülünç Karanlık’ çekiyor.

Nurkan Erpulat yönetimindeki oyun prodüksiyonu, yönetmen, erkek oyuncu, kadın oyuncu, yardımcı erkek oyuncu, yardımcı kadın oyuncu, sahne tasarımı, giysi tasarımı ve ışık tasarımı kategorilerinde aday gösterildi. Dot’un Murat Daltaban yönetimindeki oyunu ‘Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?’ sekiz dalda aday olurken, Şahika Tekand yönetimindeki Studio Oyuncuları prodüksiyonu ‘Godot’yu Beklerken’ yedi dalda aday oldu.İşte adaylarJüri başkanı Prof. Dr. Merih Tangün’ün yaptığı açıklamaya göre bu sene İstanbul çapında ilk kez sergilenen 150 oyun içinden yapılan seçmeler neticesinde ‘Yılın En Başarılı Prodüksiyonu’ kategorisinde ‘Studio Oyuncuları/Godot’yu Beklerken’, ‘Bakırköy Belediye Tiyatroları/ Gülünç Karanlık’, ‘Dot/Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?’, ‘Craft Tiyatro/Yen’ ve ‘Fiziksel Tiyatro Araştırmaları/Şatonun Altında’ oyunları aday gösterildi.‘Yılın En Başarılı Yönetmeni’ dalındaki adaylar ‘Godot’yu Beklerken’ ile Şahika Tekand, ‘Gülünç Karanlık’ ile Nurkan Erpulat, ‘Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?’ ile Murat Daltaban, ‘Yen’ ile Çağ Çalışkur, ‘Akciğer’ ile Mehmet Birkiye olarak belirlendi.

‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ kategorisinde ‘Yen’deki performansıyla Bora Akkaş, ‘Vanya, Sonya, Maşa ve Spike’ ile Şerif Erol, ‘Karıncalar-Bir Savaş Vardı’ ile Mert Turak, ‘Godot'yu Beklerken’ ile Cem Bender, ‘Gülünç Karanlık’ ile Alican Yücesoy aday olurken ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ kategorisinin adayları ise ‘Yutmak’ oyunu ile Merve Dizdar, ‘Akciğer’ ile Nergis Öztürk, ‘Şatonun Altında’ ile Pınar Akkuzu, ‘Gülünç Karanlık’ ile Elif Ürse, ‘Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?’ ile Gizem Güçlü oldu.

Toplam 11 kategoriden oluşan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında dört de özel ödül verilecek. Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü oyun yazarı, yönetmen ve oyuncu Murat Mahmutyazıcıoğlu’na, Haldun Dormen Özel Ödülü ‘Hedwig ve Angry Inch’ adlı oyuna, ‘Yapı Kredi Özel Ödülü’ Ayla Algan'a, ‘Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ ise Işıl Kasapoğlu’na gidiyor. Ödüller 24 Nisan’da, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.      

BAKMADAN GEÇME!