2 bin yıl sonra perde açıyor

Güncelleme Tarihi:

2 bin yıl sonra perde açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 22:25

Mersin'in Erdemli ilçesinde sanatseverler 3-8 Ağustos tarihleri aralığında, Roma döneminden kalma önemli bir eser olan 2000 yıllık Ayaş antik kentinde buluşacak.

Haberin Devamı

2000 yıl sonra perdelerini yeniden açacak olan antik tiyatro, sanata gönül vermiş 500 konuğu ağırlayacak. 'Erdemli’de güzel şeyler oluyor' sloganıyla duyurusu yapılan festivale gelen misafirler, tarihi Ayaş antik kentinde çadırlarda konaklayacak. Katılımın ücretsiz olacağı festivalde tiyatro gösterilerinin yanı sıra sanat atölyeleri, söyleşiler, iletişim atölyeleri, müzik dinletileri, çeşitli sahne gösterileri ve daha fazlası sanatseverlerle buluşacak.

Hem Erdemli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı hem de Erdemli halkını sanatla buluşturmayı hedefleyen Ayaş Antik Tiyatro Festivali’ne ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına ve uzun yıllar sanat şehri olma misyonunu koruduğuna değinerek, bu misyonu korumak ve yeniden canlandırmak amacıyla tüm sanatseverlerin binlerce yıl sonra bu tarihi mekânda toplanacaklarını söyledi. Katılımcıların www.ayasantiktiyatro.com adresine yapılan başvurulardan seçilerek, festival komitesi tarafından davet edileceği bildirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!